Wpis z mikrobloga

Właśnie dziś po dwóch miechach (serio) skończyłem czytać "Lot nad Kukułczym Gniazdem" Kena Kesey'a. Najdłużej czytana przeze mnie książka ever xD Nie z racji objętości, po prostu zacząłem ją czytać gdzieś w okolicach świąt, pieprznąłem gdzieś na bok pod stertę zeszytów i dziś popołudniem odkopałem i doczytałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co ciekawe, nawet po dłuższej przerwie raczej nie wyleciała mi aż nadto z pamięci do momentu, w którym ją przerwałem, ale może to też z racji umiejscowienia jej akcji (psychiatryk). Jest to ciekawa książka, choć w pewnym momencie ma lekką zadyszkę i jak sobie przypominam, chyba wtedy gdzieś trochę mnie nużyła, ale dziś w końcu się zebrałem, by zakończyć dzieło pana Keseya. Jej zakończenie ma Palahniukowy styl, tj. niemal telegraficzny skrót wydarzeń, co kontrastuje z rozdziałami wypełnionymi wręcz detalami. Tak, ja wiem, że nie ma co też rozwlekać fabuły, ale z drugiej strony taki quick ending też zbytnio niekiedy nie pasuje. Niemniej jednak warto zapoznać się z perypetiami Randalla McMurphy'ego.

#czytajzwykopem #ksiazki #ebooki #ebook
Pobierz
źródło: e_0u23