Wpis z mikrobloga

Done po 85h.

Spokojnie lista lochów/znajdziek mogłaby być mniejsza o 40% i nie byłoby problemu. Marzy mi się takie zrobienie tu takiego rozwiązania, jak w Elden Ring, gdzie wchodzisz do jaskini i w każdej masz jeszcze 10-15 minut zbierania skrzyń i rozwalania przeciwników, a w tej grze włazisz do jaskini i masz od razu skrzynię, ewentualnie jakąś powtarzalną, prostą zagadkę.

No ale co by nie mówić, najlepsza gra w uniwersum HP.

#hogwartslegacy #gry #harrypotter
CzulyTomasz - Done po 85h.

Spokojnie lista lochów/znajdziek mogłaby być mniejsza o 4...

źródło: 1 kopia

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
@CzulyTomasz: parę minut temu skończyłem, ale na 34 poziomie. Nie chciało mi się latać po mapie i wszystkiego odblokowywać.
Gra jest gratką na fanów HP, ale na pewno nie jest wybitna. Oceniłbym ją na przeciętne-dobre RPG.
Na plus ciekawe możliwości w walce, wiele zaklęć do wyboru. Dobrze oddany klimat HP.
Na zdecydowany minus prostolinijność questów, brak jakiegokolwiek wpływu wyborów gracza na świat gry, czy nawet dalszy rozwój questu.
  • Odpowiedz
  • 0
@vulcanitu: spokojnie mógłbym skończyć po 50-60h, ale na razie i tak nie miałem w co grać (czekam na The Last of Us na PC), więc sobie z nudów odpalałem i rozpykiwałem jakieś znajdzki.
  • Odpowiedz
@CzulyTomasz: ja bardzo lubię w grach fabuły, eksplorację, lore itd. Ale nie interesuje mnie ten cały ubisoftowy szał czyli popierniczanie za znajdźkami czy inne powtarzalne aktywności np. zagadki Merlina, gdyż jest to dla mnie po prostu męczące i można sobie tak obrzydzić gry.
  • Odpowiedz