Wpis z mikrobloga

e, bzdura, oby nie

@kkb1: no, ciekaw jestem co o tym myślą wykopowicze. w sumie to są to wybory do europarlamentu. tam się głosuje za/przeciw temu, co proponuje Komisja Europejska, a nie - "załatwia" cokolwiek
@spluczka: Korwin ma spory elektorat negatywny, a jego zwolennicy mikroskopijną zdolność do zawierania kompromisów, stąd wynik takiej połączonej listy będzie niziutki. Ja, w tej chwili chyba najbardziej ukierunkowany w stronę PRJG, nie zagłosowałbym raczej na taką listę
Korwin ma spory elektorat negatywny, a jego zwolennicy mikroskopijną zdolność do zawierania kompromisów, stąd wynik takiej połączonej listy będzie niziutki. Ja, w tej chwili chyba najbardziej ukierunkowany w stronę PRJG, nie zagłosowałbym raczej na taką listę

@kkb1: rozumiem, z tym że byłby to (jest to?) alians taktyczny. Korwin, afaik - startuje z okręgu śląskiego, a tu ma stosunkowo wysokie poparcie, m.i.n RAŚowców (tych umiarkowanych) i wszelkiego rodzaju autonomistów, konserwatystów, PRJG z
@kkb1: aa, fakt. zapomniałem o Migalskim. no ale to kolejny problem, z "podżeraniem" elektoratu

z drugiej strony - wydaje mi się, że elektorat Korwina i Migalskiego słabo się, nawzajem - pokrywa