Wpis z mikrobloga

chciałbym się dostać na studia muzyczne na instrumentalistyke żeby być pewien swoich umiejętności Korepetytor powiedział mi że jest szansa na to

wiem że miałem różne pomysły (np.programowanie) ale to jest pewniaczek bo gram se od 6 lat ponad i nie zamierzam przestać...

Teraz jak jestem w szpitalu zapisuje sobie piosenki których będę się uczył jak wyjdę...lista jest już dość długa

#przegryw #pianino #studia #hobby
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dr3vil: Ale "jakiś kierunek muzyczny", czy konkretnie instrumentalistykę? Jasne, że np. na edukację muzyczną dostać się znacznie łatwiej i szkoły żadnej mieć nie trzeba.

@baton967: Ja cię nie chciałem deprecjonować w żadnym razie miras! Po prostu ostrzegam, że to nie taka kolorowa droga :P
  • Odpowiedz
  • 1
@aegispolis @aegispolis Generalnie od kandydatów na studia I stopnia wymagamy wiedzy i umiejętności na poziomie ukończonej szkoły muzycznej II stopnia, ale nie musi to być udokumentowane dyplomem ukończenia takiej szkoły. W przypadku braku dyplomu oprócz wiedzy i umiejętności ważna jest determinacja kandydata i zdolność do samodzielnego uczenia się, czym można wykazać się w toku egzaminu wstępnego i co pozwala uzupełnić ewentualne braki w pełnej edukacji w razie pomyślnego zdania egzaminów.
  • Odpowiedz
@baton967: jak masz hajsy to na zaoczne cię wezmą. Skoro przyjmują erazmusowych chińczyków reprezentujących poziom piasku na dnie morza, tylko po to by mieć kasę na odnowę infrastruktury, to twoimi pieniędzmi też nie pogardzą. Pewnie trafisz pod skrzydła profesora z demencją, który niewiele cię nauczy, ale co tam, ważne że papier dostaniesz. Próbuj!
  • Odpowiedz
@Pan_Zboj: Azjaci zazwyczaj na AM prezentują wysoki poziom, także no
@baton967 Nagranie bardziej na poziom I stopnia niż II. Dużo pracy przed Tobą, ale trzymam kciuki. Koniecznie popracuj nad barwą dźwięku, artykulacją (grasz każdy dźwięk osobno, nie frazujesz i nie pokazujesz tematów) i duuuuuuzo ćwicz. Standardem przed wstępnymi na AM jest ćwiczenie kilka godzin dziennie
  • Odpowiedz