Wpis z mikrobloga

#opinie #vbleasing #leasing

Mireczki, potrzebna wasza opinia w temacie firmy VB Leasing. Taka sytuacja: jakiś czas temu zgłosiłem się do lokalnego przedstawiciela Idea Getin z prośbą o ofertę na leasing. Standardowo zebrałem oferty jeszcze z innych firm, ale warunki ww. najbardziej mi pasowały i generalnie byłem już zdecydowany. Tyle, że temat na jakiś czas umarł, bo miałem inne sprawy na głowie, no i teraz do niego wróciłem. No i znów piszę do tego gościa, żeby mi potwierdził warunki, przygotował umowę, etc. A on mi wysyła, owszem, niby wszystko się zgadza, warunki te same, tylko, że stroną umowy jest VB Leasing a nie IGL. No więc pytam gościa o co chodzi, a on mi na to, że był rebranding i że międzyczasie zmienili nazwę. Pierwsze co mi przyszło do głowy, to że to jakaś ściema, ale sprawdzam w necie i rzeczywiście wychodzi że zmienili nazwę na VB Leasing. Niby więc wszystko w porządku, ale zastanawiam się, czy za tą zmianą nazwy nie kryją się przypadkiem jeszcze jakieś inne "zmiany", które wyjdą za jakiś czas, a które nie do końca mogą mi się podobać. No więc jeśli są tu jacyś wypokowi specjaliście od leasingów, znają temat firmy VB Leasing i chcieliby podzielić się opinią na ten temat, to będę mega wdzięczny. Pozdrawiam.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ChristianHorner: No dobra, ja niby czaję że nazwa zmieniła się na VB Leasing, ale nie o to pytam. Pytam o to czy w związku z ww. nie zmieniło się u nich coś na gorsze. Bo w mojej skromnej opinii wcześniej był to całkiem przyzwoity leasingodawca, ale pytanie czy to się nie zmieni na gorsze?
  • Odpowiedz
@maRRoKKo: Co Ci przyszło do głowy, aby wziąć ofertę od IGL/VBL? Przeczytaj wnikliwie ich OWUL oraz draft umowy, spróbuj zadzwonić na infolinię. Jeżeli masz dochód i możliwość wyboru leasingodawcy wedle własnego uznania (czyli wszędzie dostaniesz zgodę na finansowanie) to mocno się zastanów nad tym finansującym. Porównaj opłaty z TOiP, koszty ukryte np. prefinansowanie itd.
  • Odpowiedz
  • 0
@OptiFinanc: wszystkie te umowy leasingowe są w mojej opinii w zasadzie nieczytelne dla normalnego człowieka, więc nie tracę na to czasu bo w zasadzie po co? I tak nie mam na ich treść żadnego wpływu. A gdyby człowiek miał to wszystko analizować i porównywać skrupulatnie, to prędzej by zwariował niż doszedł do sensownych wniosków ( ͡° ͜ʖ ͡°) W mojej opinii liczy się po prostu wysokość
  • Odpowiedz
Mireczki, potrzebna wasza opinia w temacie firmy VB Leasing

@maRRoKKo: normalnie zmienili nazwę na vb leasing a ty jakieś dramy robisz XD przecież wszystko opisali w komunikacie oficjalnym wysyłanym do wszystkich leasingobiorców mailowo jakoś w połowie stycznia z początkiem lutego. Wyraźnie tam piszą, że poza zmianą nazwy na fb leasing, adresami mailowymi i stroną WWW, nic się w zasadzie nie zmienia. Nie widzę żadnego powodu, aby mieli w tych kwestiach
  • Odpowiedz
  • 0
No dobra, już trochę czasu minęło od czasu, aż zapytałem o opinie nt VB Leasing i zmiany nazwy. Więc gwoli wyjaśnienia chciałbym potwierdzić to co mi odpisaliście w tym temacie. Wygląda na to, że serio praktycznie nic się nie zmieniło jeśli chodzi o warunki leasingu czy obsługę klienta. To wciąż ten "stary, dobry leasing", o którym tu wspominaliście, tyle, że w nowych szatach. Tak przynajmniej wynika z opinii, jakie sobie czytam w
  • Odpowiedz
Jestem klientką VB Lesing (wcześniej IGL) od dobrych trzech lat i po szumnie zapowiadanej zmianie nazwy, nie zauważyłam absolutnie żadnej różnicy. W mojej opinii cała ta zmiana na VB Leasing to taka burza w szklance wody. Wymyślili sobie zmianę nazwy, wydali pewnie na to grube pieniądze, bo przecież trzeba było zmienić całe zaplecze, materiały, wystrój biur, stronę internetową, etc, wszystko pod nowe logo i nazwę VB LEasing, a w gruncie rzeczy wszystko
  • Odpowiedz
  • 0
Jestem klientką VB Lesing (wcześniej IGL) od dobrych trzech lat i po szumnie zapowiadanej zmianie nazwy, nie zauważyłam absolutnie żadnej różnicy.

@Karolcia83_2: no ja też tak to widzę. Wychodzi na to, że wszystkie te zmiany w przypadku VB Leasing zwykła kosmetyka. Nie było się czym przejmować, ale wolałem się upewnić, żeby potem nie było ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Generalnie chyba wszyscy się trochę zjeżyli na tę zmianę nazwy, patrząc po innych wątkach z opiniami VB leasing – większość miała mieszane uczucia. No ale z drugiej strony trudno się dziwić, biorąc pod uwagę jakie akcje potrafią się dziać – na szczęście jeśli chodzi o VB leasing, to wiem z autopsji, że a)nic się nie zmieniło w warunkach leasingowania, b)dalej obsługa jest na wysokim poziomie, c) mają lepszą ofertę leasingową, niż ich
  • Odpowiedz
Mam podobne odczucia co Karolcia, dużo szumu o nic – u mnie także ten rebranding nie zmienił absolutnie niczego. Być może coś się zmieni w przypadku nowych klientów VB Leasing, ale nie sądzę – pokusiłem się nawet o sprawdzenie ich oferty i wciąż jest jedną z lepszych na rynku, jeśli nie najlepszą. Wiec to po co i na co VB Leasing zafundował sobie taką zmianę pozostaje wielką tajemnicą, chociaż faktem jest, że
  • Odpowiedz
Mam w VB Leasing od niedawna finansowanie. To mój pierwszy leasing, więc nie mam w zasadzie porównania, ale generalnie moja opinia o nich jest pozytywna. Podpisaliśmy umowę, w salonie wydali auto, płacę co miesiąc składkę, auto używam jak swoje. Tyle w zasadzie i aż tyle. Nie wiem jak można narzekać na firmę leasingową przy takim użytkowania, no bo jakie mogą się pojawić problemy? No chyba, że ktoś nie płaci, czy coś.
  • Odpowiedz
No właśnie ja także nie mam doświadczenia w leasingach, ale po rozeznaniu na rynku, sprawdzeniu wszystkich możliwości i przekopaniu się przez dziesiątki opinii o VB Leasing zdecydowałem się ostatecznie wziąć u nich i nie żałuję póki co – mam także nadzieję, że tak zostanie, bo mam w planach wzięcie leasingu na kilka innych sprzętów, jeśli VB Leasing się sprawdzi. Oczywiście też się zastanawiałem mocno nad tym, co było napisane w opiniach o
  • Odpowiedz
U mnie co prawda nie meble do apteki, ale także takie, które nie mieszczą się w ramach leasingu, więc miałem trochę przebojów chcąc sfinansować w ten sposób sprzęt. W zasadzie tylko VB Leasing i dwie inne firmy przystały na ich finansowanie, ale bezkonkurencyjnie wygrał VB Leasing. Najlepsza oferta była właśnie w VB Leasing, w innych firmach mam wrażenie warunki z kosmosu, chyba lecą na fali drożyzny. Anyway, Fajne warunki to jedno, ale
  • Odpowiedz