Jeśli prognoza pogody się sprawdzi, to mam przed weekendem jeszcze jeden dzień jeżdżenia. Dziś testowana nowa trasa. Mniej równa niż, te do których przywykłem, ale zawsze to jakaś odmiana. Jedziemy dalej! Na pohybel nadmiarowym kilogramom ᕦ(òóˇ)ᕤ #rower #szosa
@Mis_: o czym mówisz, bo się nie znam ( ͡°͜ʖ͡°) Kupiłem go okazyjnie od Mireczka za grosze. Nigdy w życiu nie jeździłem na takim rowerze. Wkreciłem się na tyle, że chyba w tym roku wydam trochę więcej na coś poważniejszego.
Mnie to dziwi jak tacy biali ludzie jak ty, którzy żyją z supremacji i wyzyskiwania uciemiężonych grup społecznych ma czelność jeszcze się chwalić i epatować swoim dobrobytem. Tyle ludzi w Afryce głoduje, w USA czarnoskórzy są prześladowani a u nas osoby LGBT a ten się pucuje z jazdy na rowerku. Niezły afront i brak taktu.
@GrubyKapitan rowery szosowe mają rozmiary i powinny być dostosowane do wzrostu i proporcji ciała, zwykle rozmiarów w obrębie modelu jest 4-5 a przy włoskich markach bywa nawet 13-14. Tak na pierwszy rzut oka, oceniając po proporcjach ramy masz rower dla kogoś o wzroście ~190 a sam masz ~175. Jak będziesz kupował jakiś poważny rower to lepiej się poradź kogoś siedzącego w temacie czy poszukaj jakiegoś rowerowego forum (nie grupy na fb
@Mis_: Ten rower wpadł mi zupełnie przez przypadek w ręce. Podobno jeździł na nim ktoś mojego wzrostu (180) więc nawet nic nie zmieniałem. Poważny zakup będzie oczywiście poprzedzony odpowiednią ilością riserczu. Pewnie za jakiś czas i tutaj będę pytał o rady. Kask oczywiście zawsze na głowie. Dzięki za rady!
@GrubyKapitan: A jeszcze mi się przypomniało, że po takich kanałach, jak na Twoim zdjęciu, w Holandii organizują maratony łyżwiarskie po ~200km. Jako żem łyżwiarz, to zawsze mi się marzyło, żeby w takim wystartować. Może kiedyś się uda :)
@johnblaze12345: o kurde, to musi być niezła jazda. Sam bym pojeździł po takim kanale. Ale nie 200 km (@_@) Swoją drogą, nie widziałem nigdzie w Belgii zamarzniętego kanału póki co XD
@GrubyKapitan: Heh, no właśnie też mnie dziwi, że w Beneluksie kanały potrafią tak zamarznąć, ale opowiadał mi o tych łyżwiarskich rajdach rodowity holender, w czasie gdy tam mieszkałem. 200km to tak naprawdę niedużo gdy ma się panczeny na nogach ;)
@johnblaze12345: Ja też z Belgiem trochę o pogodzie gadałem. A raczej o zmianach. Mówił, że kiedyś to tu były zimy jak w Polsce, a teraz to nawet śniegu praktycznie nie ma. Na panczenach nigdy nie jeździłem, ale sporo km na rolkach wbiłem. Mimo tego nie wyobrażam sobie takiej trasy. Chyba kolana by mi eksplodowały XD
Dziś testowana nowa trasa. Mniej równa niż, te do których przywykłem, ale zawsze to jakaś odmiana.
Jedziemy dalej! Na pohybel nadmiarowym kilogramom ᕦ(òóˇ)ᕤ
#rower #szosa
Kupiłem go okazyjnie od Mireczka za grosze. Nigdy w życiu nie jeździłem na takim rowerze. Wkreciłem się na tyle, że chyba w tym roku wydam trochę więcej na coś poważniejszego.
@GrubyKapitan: ech, po Belgii też się bujałem rowerkiem kiedyś :) po okolicach Brugge i Knokke
A Ty gdzie śmigasz?
Jak będziesz kupował jakiś poważny rower to lepiej się poradź kogoś siedzącego w temacie czy poszukaj jakiegoś rowerowego forum (nie grupy na fb
Poważny zakup będzie oczywiście poprzedzony odpowiednią ilością riserczu.
Pewnie za jakiś czas i tutaj będę pytał o rady.
Kask oczywiście zawsze na głowie.
Dzięki za rady!
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Swoją drogą, nie widziałem nigdzie w Belgii zamarzniętego kanału póki co XD
200km to tak naprawdę niedużo gdy ma się panczeny na nogach ;)
Na panczenach nigdy nie jeździłem, ale sporo km na rolkach wbiłem.
Mimo tego nie wyobrażam sobie takiej trasy. Chyba kolana by mi eksplodowały XD