Wpis z mikrobloga

@Kremufka2137: forsują to pełzające chitynowe ścierwo w telewizji, w internecie, prawie wszędzie i #!$%@?ą jakie to jest zdrowe i pożywne i do tego lepsze od mięsa, którego produkcja emituje zbyt dużo CO2 i które wkrótce będzie drożeć, drożeć i jeszcze raz drożeć przy jednoczesnym ubijaniu przemysłu mięsnego.

Samo WEF (czyli nowy rząd światowy) promuje na swoich stronach jedzenie tego syfu: https://www.weforum.org/agenda/2021/05/europe-insect-based-food-meat/
Po kowidzie się jeszcze nie nauczyliście, żeby słuchać szurów? Po
@Gwendeith: te informacje to ja jeszcze ze szkoły pamiętam (a jestem '90) tyle, że nic z tego nie wynika bo w PL ani sensownej okolicy nigdzie tego nie produkują. Oczywistym jest, że to musi być w podobnej cenie lub tańsze niż alternatywa.
TV nie oglądam (co polecam), w internecie gadkę o tym wiedzę tylko na wykopie, nigdzie indziej nie zauważyłem tekstów w tej sprawie.