Czy da się w VS Code znaleźć wszystkie powiązania z których korzysta dana funkcja? Np. mam sterowanie które korzysta też z wyświetlacza i chciałbym usunąć z projektu wyświetlacz ale nie zepsuć sterowania (a projekt ma tysiące linii rozwalone na kilka plików)
@sorek: tak, ale jeszcze bym potrzebował czegoś bardziej zaawansowanego, jesli np. mam dołączoną bibliotekę przez #include i ona z kolei ma mnóstwo voidów wewnątrz to chciałbym żeby VScode zaznaczył te wszystkie odniesienia w różnych partiach kodu tak żebym wiedział żeby tego nie usuwać. Bo szukanie ręczne oznaczałoby że muszę wejść na dany lib ctrl+click, przepatrzeć wszystkie voidy i przeszukać wielokrotnie cały kod. Musi być jakiś automatyczny sposób
@ewolucja_myszowatych: nooo można wyszukać wszystkie referencje do symbolu, ale i tak to ci niewiele da. VSC ma całkiem spoko wyszukiwarkę, i ok nawet można by sobie machnąć jakiegoś regexa typu .*?int [a-zA-Z0-9]+ = mojafunkcja\(.* tylko powiedz mi co to by dało? Ok, powiedzmy, zastąpisz cały ten ciąg zakomentowanym ciagiem, da się. Natomiast co jeśli masz jakieś rzutowanie, lub jakieś auto, lub jakieś wywołanie tej funkcji w ciele innej, lub typu
#elektronika #arduino #programowanie
źródło: Debugging
PobierzVSC ma całkiem spoko wyszukiwarkę, i ok nawet można by sobie machnąć jakiegoś regexa typu
.*?int [a-zA-Z0-9]+ = mojafunkcja\(.*tylko powiedz mi co to by dało? Ok, powiedzmy, zastąpisz cały ten ciąg zakomentowanym ciagiem, da się. Natomiast co jeśli masz jakieś rzutowanie, lub jakieś auto, lub jakieś wywołanie tej funkcji w ciele innej, lub typu