Aktywne Wpisy
maliczek +49
Hej Mireczki i Mirabelki z #krakow dziś był drugi dzień po otwarciu mojego baru, old fashioned cafe. Pół roku z kumplem, własnymi rękami go zrobiliśmy. Duża satysfakcja. Bar jest moim oczkiem w głowie, ale jak ktoś się boi dziur to niech nie ogląda (xD) - dwa dni tłukłem młotkiem blachę miedzianą (która najpierw miała być docelową wersją, jednak uznałem że "jeszcze coś"), starzylem, szlifowałem, zywicowalem. Póki co nie mam jeszcze szyldu ani
arahooo 0
Wybieramy najładniejszą Polkę. FINAŁ! Klaudia Halejcio vs Izabela Krzan #ladnapani #rozowepaski
Kto ładniejszy?
- Halejcio 46.1% (222)
- Krzan 53.9% (260)
Nie wiem, jak możecie liczyć, że zmywarka jest bardziej ekonomiczna, niż mycie ręczne. Przecież ona w ogóle się nie opłaca. Chyba jesteście takimi samymi przedstawicielami co właściciele termomixów. Kupili barachło i nie chcą się przyznać, że wydali kasę w błoto.
Po co pralka skoro można prać w rzece?
Chodzi o optymalizację warunków życia.
Po co płyta skoro można napalić w piecu kaflowym. Nie dość, że ugotujesz to jeszcze chatę ogrzejesz.
Teraz policz te gówno zwane zmywarką:
kapsułka, 50 gr.
1 kWh - 70 gr (w tym będzie 1 zł).
sól - przyjmijmy 10 gr.
50+70+10=1,30 zł
Przy zmywaniu zużyjesz 325-360 l wody?
Jakbym nie zakręcał kranu, to musiałbym zmywać przez ponad godzinę, aby zużyć tyle wody!!!
Po co chodzić do sklepu po warzywa i mięso, skoro można samemu sobie zasadzić w ogródku i hodować krówki, kury?
@opk20: @ptasiek2:
Liczę zimną,
Ja swój wolny czas i komfort cenie więcej niż te parę zł różnicy między ręcznym myciem a zmywarka.
Komentarz usunięty przez moderatora
Mieszkasz chyba sam. Przy liczbie osób większej niż 1 uważam, że zmywarka to must have.
@PrzegrywNaZawsze: a po co takie bezsensowne porównania?
Zmywarka to jest czas i organizacja życia. Wystarczy obiad dla 4 os. rodziny i masz już w #!$%@? brudnych rzeczy, przynajmniej 4 miski, 4 talerze, komplety sztućców, szklanki, patelnia,