Wpis z mikrobloga

@DogFoodVendor: Mięso lekko oprószone mąką smażysz na rumiano na ostrym ogniu, przekładasz do gara. Zmniejszasz ognień pod patelnią. Na patelni po mięsie podsmażasz na smalcu cebulę, czosnek, pokrojoną paprykę dodajesz paprykę w proszku i przesmażasz jeszcze chwilę na niewielkim ogniu żeby jej nie przypalić. Do gara.
Zalewasz bulionem do poziomu składników, listki, ziele ang. i dusisz do miękkości.

Jeśli nie jesteś miłośnikiem papryki, zamiast pokrojonej papryki możesz wrzucić do gara 2
@DogFoodVendor
podsmaz mieso na duzym ogniu, krotko, niech zamkna sie pory; przesyp do garnka, daj w opor cebuli, marchewke i kika zabkow czosnku; zalej bulionem, lepiej rosolem i gotuj na wolnym z przykrywka ze 3-4h az mieso sie bedzie rozpadac; przyprawy ziele angielskie, lisc laurowy, sol, bialy pieprz, papryka slodka i chili; ja tak robie i jest wyjebongo