Wpis z mikrobloga

@nudnyuser: VS mam, windowsa mam, oba legalne na darmowej licencji dla studentów, ale pracuję na linuxie a przelogowywanie się na windowsa żeby poprogramować a potem z powrotem na linuxa mogłoby być zbyt uciążliwe.

zawsze mnie zastanawia po co ludzie chca pisac w C# na linuxie? A potem szukaja jakiegos IDE ktore nawet w porownaniu do VS Express jest gowniane

@kielonek: Ogólnie z C# zaczynam i póki co robę to na
@michal__q: C# jest odpowiedzią MS na Javę. Chcesz pisać na linuxie, pisz w Javie. Na produkcji/komercyjnie nikt tak nie robi. Z tego co się orientuję (a orientuję się słabo), to nie wiele jest programów na linuxa napisanych w C# - bo to nie jego miejsce. IMO - nie ma sensu się męczyć, bo i tak nic Ci z tego nie przyjdzie.
@Hauleth: nie mówiłem, że się nie da, albo że nie ma w ogóle takiego softu. Co do unity to nie do końca tak jest :) większość w nim (w tym engine) jest napisany w c/c++. Mono zostało użyte chyba do napisania tylko narzędzia do pisania skryptów dla użytkowników unity i UI edytora (popraw mnie jeśli się mylę).
@michal__q: to se kup drugi laptop jak masz takie problemy i nie chcesz vboxa, naprawde programisci czasem maja taki bol dupy zeby zaplacic za cos albo stworzyc sobie dobre srodowisko ze ja nie wiem - jak mozna nawet jak jestes mega biednym devem za 3k netto to i tak stac cie na kupno, lapek ze dwa monitory dobra klawa to podstawa, a windows jest dobry :)