Wpis z mikrobloga

logitech mx mechanical

@Assiduus: 2023, a ludzie nadal myślą, że mechanik, to do grania xD

Podczas gdy to własnie podczas pracy/pisania mechanik się najlepiej sprawdza.
  • Odpowiedz
Jakieś dziadostwo za 100zł.

I teraz rozumiem twoją niechęć. Najlepiej będzie wybrać się do dużego sklepu z elektroniką w twoim mieście i samemu poklikać,
wszystkich ciekawych klawiatur dostępnych na rynku nie będą mieć czy to mechanik czy membrana, tylko nie licz że dobra klawiatura mechaniczna będzie za jednego jagiełłę ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
  • 0
@MrGalosh
Nie myślę wcale, że to do grania. Ale tudzież kupiłem ją z myślą o graniu. Pisze także dużo i sam hałas mnie już drażni. U mnie lepiej do pisania sprawdza się membranowa miękka nisko profilowa. Ja lubię. Każdy ma swoje preferencje.
  • Odpowiedz
@litowo-polimerowy: Generalnie to sama klawiatura i jej wykonanie jest spoko. Jest solidna, twarda i ciężka. Klawisze ma duże i łatwo się klika. Obudowa ma bodajże jakieś stalowe elementy nawet. Łatwo się ściąga przyciski.. Jako budżetowa klawiatura mechaniczna jest względnie dobra. Ma dużo opcji podświetlenia, jak ktoś lubi takie bajery, literki się nie ścierają. Minusem jest to, że jest właśnie głośna i nie posiada klawiatury numerycznej. Pewnie dlatego, że jest gamingowa(
  • Odpowiedz
@litowo-polimerowy: Te "kliki" to są niebieskie, to też swojego rodzaju jakaś tam specyfikacja. No nieważne z resztą. Poszukam jakiejś nisko profilowej membranowej. Jestem stary, wolę czasami starsze rzeczy niż te "trendi" XD
  • Odpowiedz