Wpis z mikrobloga

Hej, robiliście może kiedyś czwórniak w domowych warunkach? Chciałbym nastawić miód pitny i to, co mnie do niego przekonuje to to, że dojrzewa dość krótko, bo 6-8 miesięcy, natomiast zastanawiam się nad potencjalnym smakiem, boję się o to, że będzie to jakościowo słaby trunek, duży gorszy niż taki trójniak chociażby. Nie jest to wtedy za bardzo rozwodnione?

#miodpitny #alkohol #alkohole #pijzwykopem
  • 1
  • Odpowiedz
@Dante15: Robiłem „3,5-niak”. W planach był trójniak niesycony, ale drożdże nie chciały ruszyć, wiec po 2 dniach postanowiłem trochę rozcieńczyć i zadać nowa partię drożdży. Wszystko pięknie ruszyło. Im mniejsza cześć miodu tym bardziej efekt końcowy jest wyrwany, ale efekt przerósł moje oczekiwania i byłem bardzo zadowolony
  • Odpowiedz