Czy Manila jest w miarę bezpiecznym miejscem do życia - chodzi o półtoraroczny wyjazd służbowy? I ogólnie, jakie jest najbezpieczniejsze, najbardziej przyjazne obcokrajowcom miejsce do życia na Filipinach? Czy są tu może Mirki znawcy tego kraju?
@andrzej-tester zależy, jak będziesz półtorej roku siedział gdzieś w makati to bezpiecznie. jak chcesz się włóczyć po slumsach (czyli większość Manili) to pewnie mniej
@andrzej-tester Mieszkałem i pracowałem w biurze w Manilii ponad 2 lata i czułem się tam w miarę bezpiecznie. Kończyłem pracę w środku nocy (3-4) i wracałem piechotą, nigdy krzywda mi się nie stała (mieszkałem w Quezon City, więc bardziej lokalnie). Przyjazne dla obcokrajowców to w zasadzie każda turystyczna lokalizacja (trochę odradzam Palawan, bo podobno internet tam nie jest najlepszy). Jeżeli Manila to w zasadzie BGC, Makati oraz Pasay.
#filipiny #podrozujzwykopem #podroze
zależy, jak będziesz półtorej roku siedział gdzieś w makati to bezpiecznie. jak chcesz się włóczyć po slumsach (czyli większość Manili) to pewnie mniej
Mieszkałem i pracowałem w biurze w Manilii ponad 2 lata i czułem się tam w miarę bezpiecznie.
Kończyłem pracę w środku nocy (3-4) i wracałem piechotą, nigdy krzywda mi się nie stała (mieszkałem w Quezon City, więc bardziej lokalnie).
Przyjazne dla obcokrajowców to w zasadzie każda turystyczna lokalizacja (trochę odradzam Palawan, bo podobno internet tam nie jest najlepszy).
Jeżeli Manila to w zasadzie BGC, Makati oraz Pasay.
W razie pytań śmiało.