Aktywne Wpisy
WenerowaAngela +60
Echh spanie w jednym łóżku ale pod osobnymi kołdrami to coś zajebistego.
Możemy dzieciuta wziąć bez kombinowania do łóżka, nie ma walki o kołdrę, stary nie narzeka że śpię w skarpetkach, albo że mam za długie paznokcie. Jedyny minus to to że nie można się fajnie przytulić w nocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Możemy dzieciuta wziąć bez kombinowania do łóżka, nie ma walki o kołdrę, stary nie narzeka że śpię w skarpetkach, albo że mam za długie paznokcie. Jedyny minus to to że nie można się fajnie przytulić w nocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
radziuxd +1
Teoretycznie każdy bąbel dyskwalifikuje oponę, ale nie mogę nie zapytać wykopowych ekspertów. Opony nie mają nawet miesiąca, ale #!$%@?łem się w dziurę tydzień temu. (╥﹏╥)
Jeździć obserwować czy na śmietnik?
#opony #pytanie #motoryzacja
Jeździć obserwować czy na śmietnik?
#opony #pytanie #motoryzacja
Mirki, babcia lvl 85 dostała słabo wyglądającą diagnozę: bialaczka monocytowa. Czy znacie/polecacie jakiś dobrych specjalistów z Krakowa lub Śląska (ew z innego miejsca ale możliwością wizyty online)? Cena nie gra roli
Jak obserwowałam i nadal obserwuję poszukiwania specjalistów to często widzę mało praktyczne kryteria.
Jeśli ma być zastosowane leczenie, to musi być ono w ramach oddziału hematologii. Myślę, że skoro jest postawiona diagnoza to ma kartę DILO i opiekę jakiegoś hematologa (przybajmniej na czas diagnostyki). Jeśli jest kandydatką do leczenia - to informacje o możliwościach leczenia i wdrozenia ich w ośrodku możecie uzyskac od lekarzy pracujących w oddziale. Jeśli w danym ośrodku
@Wjolka: dzięki za odpowiedź. Masz rację, ma opiekę hematologa - ale tak jak piszesz, lekarz uznał że nie ma możliwości leczenia ze względu na wiek. Prawdopodobnie ma rację, ale chciałbym to zweryfikować dla pewności konsultując wyniki z dobrym lekarzem. Niestety jestem totalnie zielony jeśli chodzi o tą specjalizacje i
Nie sztuka podać pacjentowi chemioterapię by wrocil za 1.5tygodnia w ciężkich śmiertelnych powikłaniach przez obciążenia związane z towarzyszącymi chorobami. Jeśli wiedzą że podanie chemii może skrócić w tym wypadku życie zamiast dać pewien czas życia w komforcie z chorobą (i być może nawet odejściez nią niezwiązane ), to błędem jest to leczenie rozpocząć.
chciałam podać na priv nazwiska 3 lekarzy¯_(ツ)_/¯
posłane :)