Wpis z mikrobloga

A może to jest tak, że te wszystkie zmiany były robione celowo po to, żeby wyeliminować poprzez utrudnianie pewne rodzaje aktywności na wykopie i zosawić tylko te, które z jakiegoś powodu są porządane? Jakbym chciał żeby wykop przestał być portalem, w którym ludzie toczą spory w komentarzach pod znaleziskami , ragują na dyskusje itd. to poszedłbym właśnie w stornę takiego gówna. Tylko co wtedy zostaje? Nie wiem kurła, np dla mnie ten portal to zawsz były przede wszystkim właśnie komentarze pod znaleziskami i wpisy pod okreslonymi tagami na mikroblogu, czasami jakieś szybkie pytania. Oczywiscie atawistyczny narcyzm pławienia się w ilości otrzymanych plusów też rolę odgrywał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więcej mnie specjalnie tu nie interesuje. Do takiego rodzaju korzystania z wykopu potrzebna jest możliwość szybkiego i łatwego sprawdzania odpowiedzi na swoje komentarze i tego co nowego dzieje się na określonych tagach na mikroblogu, gdzie interesują mnie głównie najnowsze wpisy, a znaleziska tylko czasami, więc wchodząc tu chcę mieć wszystko poukładane tak jak mojemu typowi użytkowania to odpowiada. Tymczasem dokładnie te rzeczy zostały w nowej odsłonie portalu utrudnone, zagmatwane, zawoalowane. Więc zastanawiam się co zostało? Dla kogo to jest teraz portal? Co zostało ułatwione?
#wykop #nowywykop #nowywykoptogowno