Aktywne Wpisy
Volantie +11
Miałem ciekawą rozmowę z dziewczyną na temat tego, jak wyglądałyby finanse w małżeństwie.
No i dla mnie sprawa prosta, każdy ma swoje konto i tworzymy 3 konto wspólne, na które wpłacamy razem pewną określoną pieniędzy (uwaga, nie po równo, ale jakiś % każdego z pensji) i to idzie na np. kredyty/ rachunki/ paliwa/ naprawy.
A prywatne rzeczy kupujemy z własnego konta.
No i w skrócie wg niej to może powodować w przyszłości
No i dla mnie sprawa prosta, każdy ma swoje konto i tworzymy 3 konto wspólne, na które wpłacamy razem pewną określoną pieniędzy (uwaga, nie po równo, ale jakiś % każdego z pensji) i to idzie na np. kredyty/ rachunki/ paliwa/ naprawy.
A prywatne rzeczy kupujemy z własnego konta.
No i w skrócie wg niej to może powodować w przyszłości
Czy się ze mną zgadasz ?(3 konta, każdy swoje + 1 wspólne) to dobry pomysł?
- Tak 76.9% (999)
- Nie 23.1% (300)
wqeqwfsafasdfasd +94
Remont samemu.
Zalety:
-bardzo tanio;
-jak się postarasz, to zrobisz dużo lepiej niż "fachowiec";
Wady:
-ciągnie się w nieskończoność;
-można nabawić się nerwicy;
#stepujacybudowlaniec #budownictwo #budowadomu #remontujzwykopem #heheszki #humorobrazkowy #dzienswira
Zalety:
-bardzo tanio;
-jak się postarasz, to zrobisz dużo lepiej niż "fachowiec";
Wady:
-ciągnie się w nieskończoność;
-można nabawić się nerwicy;
#stepujacybudowlaniec #budownictwo #budowadomu #remontujzwykopem #heheszki #humorobrazkowy #dzienswira
#ukraina #wojna #rosja
Kilka dni, a potem po kolejnym bombardowaniu infrastruktury znowu sie odpala xd tak jest zawsze
jeszcze w miedzyczasie sie pojawi bandera, wolyn i nazisci xddd
@dzangyl: Zależy czy nadążysz za czarno listowaniem ruskich onuc ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@dzangyl: jak onuce zaczną śpiewkę o Wołyniu znak to będzie, że sytuacja się odwraca( ͡° ͜ʖ ͡°)
@hakuna_matata123: @dzangyl: @gejuszmapkt: @hu2jec123: @grett: @kantek007: @Spojler22: @bombastick: wytłumaczę Wam mój punkt widzenia. Otóż Ukraina aby zapewnić sobie możliwość pełnego samostanowienia musi tę wojnę wygrać w zdecydowany sposób. Możliwe jest to tylko na dwa sposoby.
Pierwszy to w jednorazowej bitwie zniszczyć kompletnie jedną z ruskich armii
Wizja końca wojny jest tak samo odległa jak w sierpniu, albo w lutym. Ten konflikt zostanie rozstrzygnięty politycznie.
No i już teraz temat jest zasrany mitami. Tak jak od 200 lat ludzie nie mogą sobie przyswoić, że Napoleon wjechał do Moskwy latem, tak wątpię, że te mity będzie się dało w jakikolwiek sposób wyplenić w jakiejś przewidywalnej przyszłości.
Po wojnie będzie się wspominać Azow, Ducha Kijowa, i to,