Aktywne Wpisy
Czysto +29
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #demografia #gospodarka
Często są tutaj wojenki małe miasteczka vs miasta wojewódzkie i ciągle pada argument o tym że w małym miasteczku nic się nie dzieje (oczywiście są jakieś imprezy dla dzieci, festyny, dni wina, dni dyni i inne dożynki gdzie można wyłapać kiełbaskę i szare kluski za damro, a osp leje pianę na dzieci), rozumiem że chodzi tutaj o wyjście do muzeum, teatru i jakieś większe wydarzenia typu, koncerty polskich i światowych gwiazd czy tam przyjazd realu madryt. I tu właśnie moje pytanie dla ludzi, którzy mieszkają w większych miastach. Jak często chodzicie na takie wydarzenia, bo ja jak mieszkałem w mieście wojewódzkim na południu Polski to może raz na 2 miesiące? Tak to sobie w wolnym czasie wolałem jechać rowerem nad jezioro, do lasu, do sąsiedniej miejscowości pooglądać pałacyki, iść na grzyby, połowić ryby, pojechać w góry.
No i drugi argument to komunikacja miejska, no ale w miasteczku nie ma takiej potrzeby, wyjazd z garażu autem pod wybrany cel - basen, urząd, siłownia, park, las, jezioro, biedronka, lidl, dino, sklep budowlany, restauracje nigdy nie ma problemów z parkowaniem, więc po co komunikacja miejska w miasteczku 10-30 tysięcy, to jest problem dużych miast. W dodatku brak problemu z korkami, wszędzie jest max 10 minut.
Uczelni
Często są tutaj wojenki małe miasteczka vs miasta wojewódzkie i ciągle pada argument o tym że w małym miasteczku nic się nie dzieje (oczywiście są jakieś imprezy dla dzieci, festyny, dni wina, dni dyni i inne dożynki gdzie można wyłapać kiełbaskę i szare kluski za damro, a osp leje pianę na dzieci), rozumiem że chodzi tutaj o wyjście do muzeum, teatru i jakieś większe wydarzenia typu, koncerty polskich i światowych gwiazd czy tam przyjazd realu madryt. I tu właśnie moje pytanie dla ludzi, którzy mieszkają w większych miastach. Jak często chodzicie na takie wydarzenia, bo ja jak mieszkałem w mieście wojewódzkim na południu Polski to może raz na 2 miesiące? Tak to sobie w wolnym czasie wolałem jechać rowerem nad jezioro, do lasu, do sąsiedniej miejscowości pooglądać pałacyki, iść na grzyby, połowić ryby, pojechać w góry.
No i drugi argument to komunikacja miejska, no ale w miasteczku nie ma takiej potrzeby, wyjazd z garażu autem pod wybrany cel - basen, urząd, siłownia, park, las, jezioro, biedronka, lidl, dino, sklep budowlany, restauracje nigdy nie ma problemów z parkowaniem, więc po co komunikacja miejska w miasteczku 10-30 tysięcy, to jest problem dużych miast. W dodatku brak problemu z korkami, wszędzie jest max 10 minut.
Uczelni
![brainmixer](https://wykop.pl/cdn/c3397992/brainmixer_n8rJnnlpY5,q60.jpg)
brainmixer +57
W sklepie mi te płytki się podobały, a tutaj... już sama nie wiem.... Pytałam się fachowca, ale on mówi, że tak ma być. W komentarzu więcej zdjęć. A co Wy myślicie Mirabelki i Mireczki? Jest ok?
#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem
#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem
![brainmixer - W sklepie mi te płytki się podobały, a tutaj... już sama nie wiem.... Py...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/ca4ae3223ce130bf669961e2fed0f7b9b6fe10e036e184ae1dbe34293cf209e2,w150.jpg?author=brainmixer&auth=e2bd47b28aa55aa76e18c36ba477ee08)
źródło: IMG_20240508_083047
Pobierz
#incel #przegryw #blackpill #redpill #s----------e
źródło: comment_1673732816evFXz8byyIzXUecQY2J01K.jpg
Pobierz@Al-3_x: Ocena samca przebiega w podświadomości każdy nikt kto wie, że jest wyższy i silniejszy nie uzna nad sobą dominacji manleta 170cm bo wie, ze może mu po prostu w--------ć jak będzie trzeba.
@Al-3_x: No i co się stało? Zmoggował Cie? Nawet jeśli to uważasz, że jeśli krasnal zmoggował wykopka to znaczy, że zmogguje wielu innych wyższych od siebie kolesi? Wątpie.
Bo wynalezli b--ń. Gdyby nie to manlety nie mialyby szans na przetrwanie.
Z nas* bracie incelu.
@Al-3_x: Czyli jak widać niski, przypakowany manlet nie był w stanie pokonać wykopka z tagu #przegryw
Akurat siebie nie brałbym za przykład, bo ja bić się zawsze potrafiłem, a jak mówię walka dość szybko została przerwana. Plus kwestia dotyczyła tego, czy wysoki zawsze zastraszy niskiego i odpowiedź brzmi
Zależy od sytuacji. Jakby twój szef miał niski wzrost, to byś nie słuchał tego, co mówi. Gdybyś żył w Rosji nie bałbyś się Putina, bo ten ma tylko 1.70? W dzisiejszym świecie pozycja jest dużo ważniejsza niż czynniki fizyczne, bo nie żyjemy w średniowieczu. Plus podałem też przykłady ze świata wzrostu, gdzie niski pokonywał wyższych. Mike Tyson dla
Gdyby jednak tak było to i tak podświadomie traktowalbym typa z poblazaniem, tak jak i mnie wzrostaki.
Nie wiem czy zauwazyles ale w wspolczesnym społeczeństwie nie ma przyzwolenia na używanie broni wobec innych ludzi w
Jeff Bezos ma 1,71 m dla przykładu. Pewnie mógłbym ci poddać inne przykłady, ale nie chce mi się szukać. W każdym razie czołowi biznesmeni to rzadko jakieś typy co mają po 2 metry