Aktywne Wpisy
mrocznegacie +641
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro po południu.
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Kk_1 +717
30 lat temu, w październiku 1994 roku, cztery filmy były puszczane równocześnie w kinach: Jurrasic Park, Forest Gump, Pulp Fiction i Skazany na Shawshank
Teraz nie na czasów( ͡° ʖ̯ ͡°)
#ciekawostki #film #kiedystobylo
Teraz nie na czasów( ͡° ʖ̯ ͡°)
#ciekawostki #film #kiedystobylo
Zawsze ich unikałem bo bałem się lagów pod obciążeniem. Mam obecnie 14" Della Latitude 5480 z i5-7300HQ ale po pięciu latach pora wymienić na coś nowszego i ciekawy wydaje się na przykład 14" Dell Latitude 5430 właśnie z i5-1235U (kosztuje około 7k).
Zastosowanie to typowy multitasking:
2-3 instancje przeglądarki po kilkadziesiąt kart
2 instancje ERP
~ 10 arkuszy Excela
OneNote
Outlook (kilka kont)
PowerBi
PyCharm
Pomniejsze Keepasy, kalkulatory, Tidale, AcrobatReadery, Trello, notepad ++ itp
Najchętniej wziąłbym Della bo mam już stację dokującą i podpięte dwa duże 34" monitory ale rozważyłbym też inne modele jeśli jest coś ciekawego.
Rozmiar najlepiej 14" - miałem już wcześniej zarówno 15,6" jak i 17" kobyły i jednak najwygodniej mi z 14".
#laptopy #komputery
potrafią być niemal równie wydajne jak pełnonapięciowe odpowiedniki. Zwolni
Jednak zazwyczaj montowane w maszynkach z uboższymi schładzaczami, więc będzie cieplej, głośniej i na pewno krócej mogą utrzymać taki zwiększony poziom wydajności.
Więc jak to będzie jakaś zaawansowana kompilacja odbywająca się na procku przez długi czas to odczujesz różnicę (wydajnościową