Aktywne Wpisy

Szukałem ukrytych kamer w mieszkaniu(mam problem z sąsiadem z dołu, zboczonym psycholem). I chyba udało mi się zrobić dwa zdjęcia, czegoś co wygląda na szpiegowską/złodziejską kamerę(w komentarzu, szukałem apką Hidden Camera Detector Gold, funkcja Lens Detector, zawył alarm). Zrobiłem też kilka zdjęć miejsc, gdzie podejrzewam mogły znajdować się otwory w podłodze. I na jednym z nich jest coś co zmroziło mi krew w żyłach. Jeżeli jest to kamera to gratuluję twórcy pomysłowości

Ostatnio pisze sobie z taką fajną dziewczyną. Lubi wycieczki nie imprezuje. Spokojna dziewczyna. Tylko dzieli nas różnica wieku jaka jest pomiędzy nami a jest ona dosyć duża. 6 lat. Ja mam 21 ona 27. Brać się za nią? Jak odbiorę skodę od mechanika to może zaprosić ja na spacer ala randkę? #przegryw #podrywajzwykopem #zwiazki

Nawet już nie pamiętam kiedy go składałem ale niezawodna maszyna do pracy. Myślę jednak coraz bardziej o jakimś lapku ze stacją dokującą z boku (obsługa 2-3 monitorów), osobną klawiaturą i wpiętym do niego jakimś hubem z dyskami.
W przyszłości trzeba będzie jednak coś kupić jak myślicie lepszy lapek(16
lub
17) z dokiem czy nowa stacjonarka?Częściowo tworzę projekty poza domem na probooku 6560b (mega leciwy sprzęt ale specyfikacja daje radę) i synchronizuję to na serwerze, żeby kończyć w domu na stacjonarce.
Może ktoś pracuje na lapku korzystając z docka i mógłby przedstawić wady i zalety takiego rozwiązania?
#pokazpulpit #linux #linuxmint #pcmasterrace #laptopy #gamedev #programowanie
@Fat_Mo: Stacjonarka + ultrabook w teren
@Fat_Mo: ja sobie nie wyobrażam bycia przywiązanym do biurka, ostatni stacjonarny komputer miałem 20 lat temu
Jedyne co to dock który dobrze działa z linuxem i obsłuży 3 monitory może być trudno znaleźć, ale pewnie się da
@Fat_Mo: albo stacjonarka - jak masz dobrze zrobiony vpn + konfigi ssh, sftp, vnc itd to część pracy nawet na starym lapku daleko od domu mozesz zlecac stacjonarce. Albo laptop ale bez sensu 16/17 - ani to nie laptop ani stacjonarka, za duze bydle i niewygodne. Tracisz tak naprawde główne zalety laptopa. 15
@Fat_Mo: mam służbowego lapka. W biurze wpinam go jednym kablem USB-C (dwa monitory i ładowanie) + dongiel do klawiatury/myszki, w domu (homeoffice) dwoma kablami (stacja przez USB-C , do stacji monitor i klawiatura/myszka, i drugi monitor przez HDMI).
Jest w pytę, polecam.