Wpis z mikrobloga

@ignore48 Desperados to było kiedyś moje ulubione piwo al zobaczyłem że ma sypor glukozlo fruktozowy k już go nie pije. Cukier też nie jest dobry ale lepszy od tego świństwa
  • Odpowiedz
@polskipan1:

Nawet żubr


pewnie większość piw o tajemniczo brzmiącym składzie: "zawiera słód jęczmienny".

Obecnie nie jestę takim suszykuflem jak bywało dawniej z powodu właśnie słodkich dodatków. Unikam większość polskich piw lagerowych-koncernianych na rzecz niemieckich, austryjackich, litewskich.
  • Odpowiedz
@polskipan1: wiadomo jedno piwko i tyle, a wódką to można sie nagrzmocić za szybko. ma też obniżone walory smakowe, dlatego i tak czymś popijasz - sok itp..
Ostatnio widuje się sporo wódek z UA o ciekawych dodatkach np. khortytsa absolute energy, wódka marlin, dodają minimalne ilości mięty czy miodu np. 0.05. Niby czysta, ale z wkladem i są dobrze filtrowane. Z polskich to wyborową, toruńską i luksusową ale wyłącznie spiryt z
  • Odpowiedz