Wpis z mikrobloga

@marcel_pijak: Łatwo i bezboleśnie niestety nie, przede wszystkim musiałbyś znaleźć oryginalny rom Andka 11 do twojego modelu, a po drugie trzebaby było odblokować bootloader, co wiąże się z utratą gwarancji
Jak nie znajdziesz stockowego romu, to możesz po prostu wgrać jakiś customowy np. LineageOS z Androidem 11 albo i nawet tym nowszym 12, może będzie chodzić lepiej niż oryginalny
@Szumimiwelbie: Dzięki. Gwarancji już nie ma, bo telefon ma 4 lata. Strasznie mnie dżaźni, bo naprawdę - od momentu aktualizacji telefon nie do poznania. W sumie może nawet iść na straty jak mi się nie uda ogarnąć albo coś zepsuje, ale będę próbował jakimiś chomikami/tutorialami. I tak myślałem o kupnie nowego więc mała strata. Soft widzę idzie znaleźć

http://lg-roms.com/LG-Firmware-List/LMG820N

Dzięki za radę na początek.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@marcel_pijak: zobacz ile, masz wolnej/zajetej pamięci, może zmiana karty pamięci na większą pomoże. U mnie zmiana na taką 2 x większą pomogła, bo miałam wolne 100 MB wewnętrznej wolne i nic napisać się nie dało, a po zmianie jest ok
@WrzeCiOna: U mnie trochę inna kwestia. Po pierwsze nie mam nawet slotu karty pamięci, tylko wewnętrzna. Po drugie przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych, bez przywracania backupu więc był golutki jak z fabryki, a i tak przymula. Po prostu dwunastki już nie ogarnia.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@marcel_pijak: w czasach kiedy telefon kosztował koło 300 zł i starczal na 3 lata, po tym czasie były nowe bajery, a teraz bajerów coraz mniej i płaci 4 x tyle a starczy na tyle samo
Po prostu dwunastki już nie ogarnia.

@marcel_pijak: ogarnia bez problemu, ale nie stockową zapchaną aplikacjami i usługami gula, które same z siebie żrą >1GB pamięci

chcesz żeby ci telefon zapierdał jak rakieta, postaw na nim AOSP albo dedykowany alternatywny rom na twoją słuchawę. I tak wrociłeś do stocka, więc o dane się i tak nie martwisz bo backup już masz.

tylko postaw golasa, bez usług sroogla ( ͠° ͟