Aktywne Wpisy
Bunch +955
Ale akcja! Jakiś chłystek przyniósł sobie kolekcję sprejów i rozpoczął dumne niszczenie elewacji na skateparku. Do malującego wandala podeszło chwilę później dwóch mężczyzn i powiedziało "Odłóż ten sprej, policja" na co młodzieniec krzyknął "akurat!" i psiknął pierwszemu sprejem w oczy. To spowodowało eskalację sytuacji i szarpaninę w której... młodzieniec WYCIAGNĄŁ KASTET. Miał jednak pecha bo dwójka mężczyzn faktycznie okazała się policjantami bez munduru i teraz młody leży skuty. No to cyk!
80kg +374
Mirki pijcie ze mną kawę. Wygrałem ekspres ciśnieniowy na targach IT. #chwalesie #programowanie #programista15k
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Pomyliłaś chyba życie z jakimś dobrym filmem w kinie XD
Średnio znany pisarz musi nieźle przytyrać w kołchozie, żeby wydać książkę, dla której ktoś w ogóle będzie chciał poświęcić swój czas i pieniądze.
To daje 11,6 k brutto miesięcznie.
Tirowiec na zagranicę ma miesięcznie więcej, a szkoły nie musi mieć.
@KoninaBeZiomeczka: xDDDDDD
Większość współczesnych polskich pisarzy gdzieś pracuje na etacie, i to niekoniecznie pisarsko. Taki Bartek Biedrzycki chyba robi w IT, Orliński uczy w szkole (choć ten to literatura faktu), chyba poza Mrozem wszyscy albo gdzieś pracują, albo są na czyimś utrzymaniu.
Sam proces pisania też nie jest prosty...
@mackbig: Owszem, taki mróz ma nawet doktorat. Pisanie to głównie... risercz, risercz, jeszcze raz risercz. Tak, nawet jak się pisze jakieś romansidło - trzeba zriserczować choćby co ludzie kupują.
@Filipterka25: A co kupują? Chleb? Karkówkę? Podwiązki? Audi a4 w gazie? xD
@KoninaBeZiomeczka: Z samych książek? Całkiem możliwe.
@KoninaBeZiomeczka: Miłoszewski zasadniczo z zawodu jest scenarzystą i z tego żyje.
@KoninaBeZiomeczka: Książki, ale serio myślisz że to się pisze bez choćby sprawdzenia jakie (jak skonstruowane, co zawierająca, z jakimi bohaterami etc.)
@Filipterka25: Nie całkiem możliwe tylko jest to absolutną nieprawdą co wiem po wielu wywiadach. To chyba byłoby dość dziwne gdyby top 1 zarabiał miliony na samych książkach a top2 kilkanaście tysięcy
@Filipterka25: A to nie wiem. Z samych ksiazek na pewno nie bo jednak mało co pisze.