Wpis z mikrobloga

@paramyksowiroza: Dobra, mam to.
Mąka 350g (480 Szymanowska)
Woda 250g
Smalec 3 łyżki
Sól 2 łyżeczki
Dociskać 15 sekund, na koniec bujnąć 3 razy.

@moll: @statystyczny_yt: @Stan_Przedzawalowy: Operacja polegała na wykombinowaniu przepisu na tortille pszenne z żeliwnej praski.
Standardowy przepis (taki do wałkowania) się nie sprawdza, bo ciasto jest zbyt twarde.
Na zdjęciu poniżej widać pierwsze nieudane próby (woda 200g) - tortille są bardzo grube bo praska nie
paramyksowiroza - @paramyksowiroza: Dobra, mam to.
Mąka 350g (480 Szymanowska)
Woda...

źródło: comment_1673045249QEPPPqfe3lmIN3TlXsZHcZ.jpg

Pobierz