Aktywne Wpisy
xyperxyper +61
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Konkretnyknur +73
Jestem w Kanadzie i zaczyna mi się tu podobać 😃
Pomijam fakt, że do 90k to można kupić zajebiście wyposażoną, Fabię, Clio, Ibizę, KIĘ Stonic, czy Hyundai Bayon który w podstawie niszczy tą Daci.
I zanim ktoś mi powie że to crossover to Stepway względem zwykłego Sandero różni się tylko: Kołami 17 zamiast 16 cali i bagażnikiem na dachu.
A wy co o tym myślicie?
#samochody #auta #motoryzacja #inflacja #renault #dacia
@mikorys: to tez jest dramat. te kwoty powinny zamykac sie w okolicy 75k max
@bycjaktommyleejones: 108k xDD
Jak patrzyłem 1 mc temu to była jeszcze inna wersja T3 bodajże i kosztowała 86k
No ja nie wiem, te tanie marki posrało jak myślą, że ktoś kupi Fiata Tipo za 108k jak za niecałe 9k więcej ma się już taką KIĘ Sportage
Ale generalnie jest taki r--------l z tymi cenami że najlepiej to wydać te 100~115k i mieć spokój, a ponoć ma być jeszcze gorzej, także imo warto dopłacić teraz i mieć auta na lata ( o ile ci nie zajebią bo u mnie na osiedlu to kradną wszystko, dlatego garaż podziemny i