Wpis z mikrobloga

#hakerzy #ios jak znaleźć kogoś kto dyskretnie za kilka stówek (€) włamie się na poczte/ messengera lub w ogóle iphone innej osoby? Teściowa pyta.
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@olya: Zaraz to ja zrobię screena i poszukam Cię a potem teściowej w internecie i pokaże jakie „zlecenia” są tutaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W internecie nie jesteśmy anonimowi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@pwn3r: bez honoru jest ten łysy c--j, który wisi mojemu facetowi 10k € i śmie się nazywać jego ojcem. W dupie mam do czego teściowej dane do jego kont. Jak szuka hakera to ja moge jej tylko kibicować, żeby udupienie krętacza, oszusta i złodzieja poszło zgodnie z jej myślą :)
  • Odpowiedz
@olya: Dosyć łatwo, potrzebujesz jakichś 15-20 tys zł i telefonu teścia na kilka miesięcy. Tyle kosztuje i zajmuje łamanie IPhone. Lepiej zacznij podglądać wpisywany kod gdy teściu popije.
  • Odpowiedz
nielegalnie pozyskane nie mogą być dowodem, ale dla instytucji. Jak ciebie psiarnia skarży i wyskoczy z podsłuchami to muszą mieć kwit z nakazem. Tak to by nie można gromadzić dowodów w sprawie rozwodów.

@Zefir_Zdobywca: PiS to zmienił jakiś czas temu. Aktualnie sędzia może dopuścić nielegalnie zdobyte dowody, jeśli te mają związek ze sprawą ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@HeadH: Ta, Giertychowi CBA, centralne biuro korupcyjne i prokuratura rok próbowały złamać hasło w iPhone, a tutaj jakiś randomowy partacz złamie hasło za 15k XD
  • Odpowiedz
@Fears666: Jakby chcieli i mieli budżet to by złamali i nie randomowy partacz tylko firma, która to robi w Szwecji chyba jedyna w tej części Europy, zatrudnia się ich przy sprawach z grupami przestępczymi o zorganizowanym charakterze, o czym wie prawie każdy prokurator w tym kraju. Więc z Giertychem widocznie im wcale tak bardzo noe zależało, pewnie dlatego, że wiedzieli, że g---o tam znajdą.
  • Odpowiedz
@Fears666: Firma Cellebrite. Pegasus to co innego bo to oprogramowanie szpiegowskie, żeby prokurator mógł skorzystać z łamania za pośrednictwem firmy, musi mieć duży budżet na sprawę- który rzadko jest i musi spełniać wymogi formalne. Plus łamiesz tylko kod jednego telefonu w kilka-kilkanaście miesięcy. Pegasusem podsłuchujesz kogo chcesz w czasie rzeczywistym bez odbierania mu telefonu.
  • Odpowiedz
@HeadH:Dodalem pegasusa, żeby pokazać powagę sytuacji i jak im zależało na tym, żeby mieć coś na opozycje. Co do Cellebrite, to łamią tylko stare iosy poniżej 15, które nie miały zablokowanego DFU. Nie udowodnili do tej pory, że są w stanie złamać nowych zabezpieczeń z zablokowanym iphonem, a co dopiero z wyłączonymi USB akcesoriami. W momencie premiery 13 generacji nie byli w stanie łamać nawet 12. iPhone w momencie 12 generacji poczynił ogromne postępy w zabezpieczeniu.

A tutaj fajny artykuł z 2022 skopiowany z ich strony, który usunęli( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@Fears666: Nie wiem jak wygląda obecnie kwestia najnowszych urządzeń i wersji systemu, IPhone 12 na pewno potrafili na którymś etapie otworzyć bo zrobili to w postępowaniu, w którym brałem udział. ¯\_(ツ)_/¯ A przykład pegasusa, zresztą podniesiony nie tylko przez Ciebie nie ma tu sensu bo to dwie różne technologie. Zresztą z tego co pamiętam z ostatniej afery pegasus dostał się do urządzeń Iphone tylko telefony o tym poinformowały użytkowników. No
  • Odpowiedz