Wpis z mikrobloga

@massejferguson pomijając inne problemy to #demo jest tu paragrafem, chcesz tam może mieć img? Jeśli tak to może Ci się przydać innerHTML czy createElement().

Zreszta chyba trochę kombinujesz pod górkę. Utwórz ten element od razu w HTML, i potem baw się np. classList aby dodawać, usuwać klasę CSS z odpowiednia deklaracja display.
pomijając inne problemy to #demo jest tu paragrafem, chcesz tam może mieć img? Jeśli tak to może Ci się przydać innerHTML czy createElement().

@sigma: jak to zrobić? bo napisałem tak i nie działa:
var x = document.createElement("kolo.png");
document.getElementById("demo").appendChild(x);
Zreszta chyba trochę kombinujesz pod górkę. Utwórz ten element od razu w HTML, i potem baw się np. classList aby dodawać, usuwać klasę CSS z odpowiednia deklaracja display.

@sigma: nie mam pojęcia jak to zrobić...
@massejferguson: Żartujesz sobie? Czy wiesz co oznacza + w css? On oznacza dokładnie to, że dla selektora
x + y
to po x musi być bezpośrednio y

u ciebie po #kolo masz #kwadrat, a nie #kolej o2

selektor który ciebie interesuje to ~

Dalej idą createElement służy do tworzenia elementu document.createElement("img"); kolo.png nim nie jest
@massejferguson: do dlatego że potrzebujesz utworzyć element img, a ty zamiast tego podajesz nazwę obrazka.

Odnośnie CSS'a to kolega wyżej Ci już pomógł z tym że skąd w ogóle ten hover? Myślałem że robisz jakieś cwiczonko z JS. Jesli tak jest to tak jak pisałem usuwasz/dodajesz odpowiednią klasę, całość w odpowiednim addEventListener().

BTW. Jak nie wiesz co robi konkretna metoda JS to nie strzelaj w ciemno tylko sprawdź sobie zawsze w