Aktywne Wpisy

WonszWykopowy +121
Pytanie do wyznawców ##!$%@?.
Co Wam się podoba w tym gównie które mamy za oknem? Że po 15 minutach wyjścia na dwór boli głowa i się leje z człowieka?
Że jest susza? Że zdychają rośliny? Że nie da się wyjść na spacer, zrobić czegokolwiek na zewnątrz?
A może "jest w pyte" bo po prostu nawet nie wychodzicie na dwór?
##!$%@? ##!$%@?
Co Wam się podoba w tym gównie które mamy za oknem? Że po 15 minutach wyjścia na dwór boli głowa i się leje z człowieka?
Że jest susza? Że zdychają rośliny? Że nie da się wyjść na spacer, zrobić czegokolwiek na zewnątrz?
A może "jest w pyte" bo po prostu nawet nie wychodzicie na dwór?
##!$%@? ##!$%@?

MrBeast +59
Jestem na lotnisku, oddajemy bagaże i facet obok pyta ludzi czy maja jakieś niebezpieczne przedmioty w walizce a babka se „zażartowała” ze tylko pistolet xD i teraz mam nadzieje ze idiotka nie poleci z rodziną na wakacje. Pewnie tylko walizkę im przeszukają ale fajnie by było jakby ich nie wpuścili #lotnisko #polska #bekazpodludzi
Od długiego czasu noszę się z zamiarem przywrócenia dysków hdd z muzyką i zdjęciami. Opcja z dedykowanym PC z linuxem/serwerem nie sprawdzi się ze względu na rozmiar (i złożoność) i rozważam dwie dedykowane opcje.
Jaka jest główna różnica między obudowami np. Mediasonic ([link (https://mediasonicstore.com/products/mediasonic-4-bay-3-5-sata-hard-drive-enclosure-usb-3-1-gen-2-10gbps-usb-type-c-usb-c-hf7-su31c) a NAS np. Synology jeślo chodzi o funkcjonalność?
Czy Synology i podobne może działań offline jako dysk po USB żeby sobie odpalić mp3 lub czasem wrzucić zdjęcia czy zawsze musi być podpięty do sieci?
Zastanawiam się jakich funkcji potencjalnie może mi brakowaç jeśli wybiorę Mediasonic.
#backup #nas #komputery #dyski #serwery #synology
Jesteś w stanie polecić jaką markę lub model? Użyłem Mediasonic jako przykładu bo nie widzę markowych urządzeń tego typu na rynku.
Chyba że lubicie mieć malware i crypt lockery nawet przy poprawnej konfiguracji, bo się przy upgrade samo zmieniło się :)