Wpis z mikrobloga

Mireczki ostatnio zakupiłem sobie słuchawki Beyerdynamics DT 770 pro 80 Ohm i mam z nimi problem. Przy wyższych głośnościach od około 50% dźwięk zaczyna się zniekształcać. Szczególnie jest to słyszalne, gdy w utworze gra jednocześnie wiele synthów i bass.
Dodatkowo wbrew opinią w internecie na temat tego modelu, mam wrażenie jakby bass/sub w tych słuchawkach nie istniał lub czegoś mu brakowało.

Początkowo myślałem, że może integra (ALC1200) jest za słaba na taką impedancje słuchawek, więc zakupiłem jeszcze interfejs scarlett 2i2 Gen 3 i tutaj sytuacja wygląda niestety tak samo.
Jedynie na telefonie grają bez przesterów, ale dużo ciszej niż integra i interfejs, które zagrały by równie dobrze przy takiej głośności.

To normalne dla tych słuchawek? Czy może coś jest z nimi nie tak lub ze źródłem dźwięku?

#sluchawki #audio #pc #komputery #produkcjamuzyki
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@TellMe: Dodam jeszcze że wyjście słuchawkowe w tym interfejsie jest naprawdę słabe, więc jeśli kupiłeś go specjalnie pod słuchawki to lepiej byłoby wybrać coś innego.
  • Odpowiedz
@cukru: w planach mam kupno monitorów i mikrofonu, więc pomyślałem, że przyda mi się do napędzenia całego tego sprzętu włącznie ze słuchawkami. Tym bardziej, że według specyfikacji powinien sobie poradzić ze słuchawkami do 200Ohm.
  • Odpowiedz
@TellMe: Jak ty rozkręcasz słuchawki na 80% w interfejsie to pozdrawiam twój słuch za pare lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Also jak dla mnie te słuchawki nie maja za mało basu a robię muze mocno nastawiają na bas.
Spróbuj je zwrócić bo może rzeczywiście wada fabryczna.
  • Odpowiedz
@TellMe: Specyfikacja specyfikacją, ale niestety ten Focusrite nie ma zbyt dużo mocy, szczególnie w przypadku słuchawek o wysokiej impedancji i przede wszystkim wysoki THD+N dla słuchawek o niskiej impedancji, co może prowadzić do słyszalnych zniekształceń.
Nie znam się bardzo dobrze na interfejsach, ale znam dobry kanał z recenzjami takowych i wygląda na to, że MOTU M2 wypada w tej kwestii (i w wielu innych również) bardzo dobrze, ale jest też
  • Odpowiedz