Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +28
odkąd pamiętam interesują mnie tylko rzeczy bezsensowne, niepraktyczne (chociaż o wielkim zainteresowaniu czymkolwiek próżno mówić) i mam w sobie silną niechęć do zdobywania umiejętności, które potem przydałyby mi się na rynku pracy ha tfu, kwalifikacje, kursy, dokształcanie, certyfikaty, aż mnie mdli
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
źródło: ŚWK 251 Skok.mp4_20220620_001612.625
Pobierz

Tytuł:
Kierunek jakość. Jak unikać błędów w projekcieAutor:
Aleksandra KunyszGatunek:
informatyka, matematykaOcena:
8/10Wydawnictwo:
HelionLiczba stron:
168Czym jest jakość w projekcie informatycznym i jak ją osiągnąć - na to pytanie odpowiada książka.
Mam problem z oceną bo z jednej strony nie ma tu nic odkrywczego, jeżeli pracujesz w branży klika lat i obchodzi Cię jakość tworzonych rozwiązań to nie znajdziesz tu nic nowego. Z drugiej strony są tu poruszone wszystkie najważniejsze zagadnienia związane z jakością.
Na plus, że książka jest bardzo zwięzła - to około 120 stron + ostatni rozdział gdzie opisano kilka mniej lub bardziej znanych problemów z oprogramowaniem.
#bookmeter #informatykabookmeter #matematykabookmeter
źródło: comment_1672133549sHeBVfIpnj6eA9TJw1RS4r.jpg
Pobierz