Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mam taki problem, że chciałbym sobie kupić nowy dobry telefon (obecnie tel budżetowy od #xiaomi ), ale żaden z dostępnych mi właściwie nie pasuje xd, doradzicie coś?

1. #iphone - no jak dla mnie całą firma #apple i ich klienci oraz dymanie na kasę to jedno wielkie XD, czułbym się jak idiota wydając tyle kasy na mocno overpriced sprzęt, z zamkniętym systemem gdzie np nie zainstaluje sobie YT vanced i będę musiał rzymianom płacić haracz za premiuma. Podoba mi się bardzo super aparat oraz Apple watch , ale no nie, poza tym wydam ponad 10k na to a za rok będzie nowy model XDDD
2. #samsung - flip mi się bardzo podoba, nawet mógłbym znieść słaba baterie i gorszy aparat, ale cały czas widoczne wygięcie w ekranie to żart, s22 ultra drogi, a poza tym ui samsunga jest paskudne, wygląda jak zrobione dla upośledzonego dziecka i samsung idzie w stronę apple tłukąc telefony, co rok które niewiele się różnią a mnóstwo tracą na wartości, na plus jeszcze galaxy watch 4 classic, ale ogólnie dyskwalifikacja.
3. xiaomi - od wprowadzenia androida 11 messenger nie działa poprawnie nawet na flagowcach, poza tym płacić 5k za chińczyka to się ktoś z #!$%@? na łby pozamienial, brak dedykowanego dobrego smartwatcha z wear os i najciekawsze wersję niedostępne w pl (np mi mix 4)
4. #huawei - 5k za chińczyka xdd plus brak uslug google, dyskwalifikacja
5. Nothing phone 1 - wygląda ciekawie, niedrogi, w sumie fajny, ale słaby aparat i brak smartwatcha (który oferuje taka kompatybilność i możliwość jak apple watch albo galaxy watch)

Nie wiem co zostaje, one plus? Sony? LG? Motorola? No i tak kręcę się w kółko zostając przy tym starym, bo jak wszystko mi nie pasuje to przynajmniej mam tani i nie zmarnowałem pieniędzy, co robić? #pytanie #telefony #smartfon #zakupy #gorzkiezale
Anon2139 - Mam taki problem, że chciałbym sobie kupić nowy dobry telefon (obecnie tel...

źródło: comment_1672066180OhfMnhoZAA5x3xFpHxI4aj.jpg

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • 0
@Anon2139: ja użytkuje obecnie swojego trzeciego oneplusa i jestem zadowolony, niestety z generacji na generację ich premierowe ceny zbliżają się poziomem do "klasycznych" marek.
Motorole ostatnio mają dobrą prasę, mój znajomy ma Motorole, która po podłączeniu przez USB C do ekranu/monitora, zamienia się w mini komputer.
Nie wiem co słychać teraz u LG.
Google pixel nowy podobno bardzo fajny, ale cenowo wychodzi drogo.
Asus- fajne telefony "gamingowe" (jeśli nie przeszkadza Ci
  • Odpowiedz
  • 0
@Anon2139: jestem na andku 12, chińskie miui na mi11 Ultra. Z dymków nie korzystam bo jest to najbardziej #!$%@?ąca funkcja komunikatorów. Poza tym wszystko działa.
  • Odpowiedz
nie zamierzam żymianom płacić za coś co na androidzie mogę mieć za darmo

@Anon2139: też tak myślałem. Ale kupiłem iphone. Czy Apple mnie dyma? No nie powiedziałbym. Ja podchodzę konkretnie do zakupu telefonu i obecna oferta iPhone nokautuje androidową konkurencje w pierwszych sekundach pierwszej rundy. Dlatego według mnie iPhone trzeba chcieć ze względu na to co oferuje a nie z powodu wartości ich loga.
  • Odpowiedz
@deathmagnetic: W Polsce nigdy nie będzie 5G dla Pixela i nie chodzi tutaj o support tylko brak częstotliwości. On działa na 6GHz oraz 24GHz. Natomiast w Polsce i w Europie 5G jest oparte na 3,5-3,7 GHz.
  • Odpowiedz
@aarahon: I zaraz sie dowiesz ze jestes fanbojem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zgadzam sie z Tobą. Dopóki Xiaomi np kosztowalo 2k to było opcja na wymiane co dwa lata jak sie wsparcie skonczy ale jak mam płacić 4k i miec 3 lata wsparcia na zasadzie "moze wydamy nowego Androida" to wolalem zapłacić 5k za iPhona i miec spokój do 2028 roku. Bateria jak padnie to wymiana w
  • Odpowiedz
wg. Ciebie?

@Szkodzik: źle to napisałem. Powinienem napisać:

Ja podchodzę konkretnie do zakupu telefonu i obecna oferta iPhone skierowana do mnie nokautuje androidową konkurencje w pierwszych sekundach pierwszej rundy.

A ja po prostu lubię małe i porządne telefony a tego androidowa konkurencja nie ma.
  • Odpowiedz
@aarahon: nie masz problemów aby przestawić się na iOS po przesiadce z andka? Ich system jak dla mnie to taka trochę inna filozofia i ja nie mogłem się przestawić kiedyś próbując przesiąść się na japko.
  • Odpowiedz
@Szkodzik: może na początku brakowało przycisku cofnij i co jakiś czas zamykałem otwarte w tle aplikacje... ale przeszło mi. Z tym że byłem świadomy ograniczeń iPhone i akceptowałem je więc przesiadka poszła gładko. Do tej pory brakuje mi niezależnego jacka od złącza ładowania ale to jest niska cena za spokój jaki mam teraz, żadnych niepotrzebnych powiadomień, reklam, dodatkowych sklepów... szkoda tylko że tak masakrycznie popsuli pulpit iphone, do tego stopnia jestem
  • Odpowiedz
@Anon2139: Nie chcę psuć narracji „płacić rzymianom”, ale to wlaśnie YT Premium ma chyba najlepsze stawki dla twórców. Także nie robisz na złość „rzymianom” tylko po prostu „okradasz” twórców na YT, a chyba nie powiesz, że wszyscy youtuverzy to rzymianie ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
  • Odpowiedz