Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SzukamNlcku: pokaż co to za sprzedawca co ci zależy ciekawe że tka kombinuje. Znajomego kiedyś miałem co totalne śmiecie chińskie tak sprzedawał to wręcz nieetyczne bo 95 procent kkeintown niezadowolonych nienwiem czy jeszcze to robi
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SzukamNlcku: znam takiego gościa i dostał chyba z 3 maile od konkurencji ze nie można tak handlować na czarno. Co dziwne urząd skarbowy go nie wyczail ale myślę że to kwestia czasu xD
Dba o swoich klientów ale konkurencja nie śpi. Radziłem żeby założyć działalność ale z podatkami to mu się już nie opłaca xDDD
  • Odpowiedz
@kolotego: nie należę to tego typu ludzi aby upubliczniać o kogo dokładnie chodzi, to sprawa między mną a nim i nie chce robić gownoburzy na portalu ze śmiesznymi obrazkami. Po prostu zadałem pytanie jak to zgłosić. Co do zainteresowanych tematem to zawołam jak coś będzie wiadomo, dziś jestem w pracy do 23 więc mogę mieć średnio czas z napisaniem tego pisma do US ale może się uda.
  • Odpowiedz
Dla mnie, jak ktoś nie przyjmuje zwrotów, to jest sprawa cywilna ew. uokik.

@Racjonalnie-do-przodu: OP pisał, że nie chce go za to zgłaszać, po prostu chce wykorzystać wszystkie dostępne środki.

Może tak a może nie... Op tego nie wie, to co chce
  • Odpowiedz
OP pisał, że nie chce go za to zgłaszać, po prostu chce wykorzystać wszystkie dostępne środki.

@rzuf22: Op pisał, że chce go zgłosić, bo ten sprzedaje "na czarno". Zapytałem, co to znaczy i nie otrzymałem odpowiedzi. Napisałeś o łamaniu prawa, to zapytałem jakiego prawa konkretnie i też nie otrzymałem odpowiedzi.

Że być może popełnia przestępstwo, bo ma takie
  • Odpowiedz
Napisałeś o łamaniu prawa, to zapytałem jakiego prawa konkretnie i też nie otrzymałem odpowiedzi.

@Racjonalnie-do-przodu: Jak nie? Napisałem, cytuję:

jeśli sprzedawca przekracza pewien dochód (połowa minimalnej miesięcznie) to nie może prowadzić działalności bez jej rejestrowania. To, że ktoś założy firmę, ale dalej sprzedaje poza nią, osiągając przychód większy, łamie prawo tak samo jakby tej firmy nie
  • Odpowiedz
To, że ktoś założy firmę, ale dalej sprzedaje poza nią, osiągając przychód większy, łamie prawo tak samo jakby tej firmy nie rejestrował.

@rzuf22: To podaj mi konkretny przepis, który wskazuje na łamanie prawa, ale przede wszystkim konkretny przepis, który wprowadza za to sankcję i ustala, że urząd skarbowy tę sankcję wymierza. Tylko tyle chciałem uzyskać z tej rozmowy.

Czy jeśli ukradnę ci 100zł z portfela to będzie ok, bo to mała
  • Odpowiedz