Wpis z mikrobloga

@amstaf01: A wiesz, że to województwo jest bardziej śląskie od śląskiego, a stolica tego województwa jest historyczną stolicą Górnego Śląska, a stolica obecnego śląskiego nawet nie jest na Śląsku ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
zabytkowy park w Pokoju

@Stoberbruck:
Ano, zajebisty jest. Z 15 lat temu wybraliśmy się tam z grupą przyjaciół pograć w nocne podchody. Oczywiście najpierw się trochę zwilżyliśmy piwami. Ja byłem tam pierwszy raz. I tak latam po tym parku po krzakach po nocy, szukam przeciwnika i nagle... Przede mną wyłania się ogromny pomnik klęczącego Jezusa z krzyżem na plecach. Zajebista schiza. Dopiero później poczytałem, że tam księciunio, czy inny hrabia sobie
  • Odpowiedz
@amstaf01: przekraczasz grance Ślunsk-Łopole i czujesz sie jak w innym panstwie. Nie wiem czy to dlatego, że dużo ma z Niemcami wspolnego, ale od razu widac inna mentalnosc ludzi. I to co od poczatku dalo sie zauwazyc to mili i przyjazni ludzie w szpitalach, urzedach itd. Na starosc przeprowadzam sie do Opola ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Docent_Jan_Mula Ale ty jesteś głupi.
Czy ja gdzieś pisałem o stolicach? Pisałem o innych rzecach, tak jak z czym kojarzy mi się opolskie poza Opolem to tamte województwa nie mają już nic innego.
Widać że czytanie ze zrozumieniem u ciebie stoi na bardzo niskim poziomie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz