Aktywne Wpisy
restofme +527
Napisałem ten komentarz pod znaleziskiem 44-latek spędził niemal dobę na SOR-ze. Był po udarze i trafił na laryngologię.
Ktoś zasugerował że dobrze go tu wrzucić.
To ja coś z życia. Historia taka jak tu. Udar SOR itp. Długo będzie ale mam nadzieję że coś wniosę.
Jak się ogarnąłem to przez moment pisałem coś na Mirko
Chce Wam opowiedzieć swoją historię trochę terapeutycznie a trochę Wam ku przestrodze.
Nie chce pisać o szpitalach,
Ktoś zasugerował że dobrze go tu wrzucić.
To ja coś z życia. Historia taka jak tu. Udar SOR itp. Długo będzie ale mam nadzieję że coś wniosę.
Jak się ogarnąłem to przez moment pisałem coś na Mirko
Chce Wam opowiedzieć swoją historię trochę terapeutycznie a trochę Wam ku przestrodze.
Nie chce pisać o szpitalach,
Dawul +139
#mieszkanie #pytanie #pytaniedoeksperta #remont #remontujzwykopem #remontmieszkania #deweloperka #mieszkaniedeweloperskie
Teoretycznie dev może się wybronić, że norma dopuszcza odchylenie 4mm na 1 metr długości
Według PN-B-10110 dla ścian otynkowanych niby dopuszczalne jest nawet 3mm na 1m, ale to już byłoby zauważalne. Ja bym powiedział, że tak do 3mm na całej wysokości ściany to byłoby bardzo dobrze.
Ściana jest już otynkowana/z gładzią?
@selenita66: tak. Swoją drogą, to jak mam to sprawdzać? Przykładam poziomicę i manewruję ją tak aż osiągnę 100% pion i wtedy mierzę ile odstaje od ściany? Nawet gdybym tak zrobił, to mam to na odcinku 1m, a nie wiem ile łącznie to ma na całej ścianie
Bo metrową poziomicą faktycznie łatwo nie będzie. Inna sprawa, że musiałbyś też być pewny, że Twoja poziomica rzeczywiście dobrze działa. U siebie mam 3 łaty, z czego wiem, że jedna poziomicą jest tylko z
@wszystko_wiem: Ale jak sciana przystajaca jest tez krzywa, to wyniki chyba nie beda miarodajne :D
Jeśli ściana ma 2.5m wysokości to powinno być poniżej 1cm różnicy.