Aktywne Wpisy
lologik +90
arysto2011 +65
#globcio #bekazlewactwa #ocieplenieklimatu
W latach 90. popularna była dziura ozonowa i kwaśne deszcze. W Świecie Nauki i innych popularnonaukowych czasopismach pisano poważnie, że będziemy żyć pod kopułami, bo z nieba za 10 lat będzie leciał kwas. Co drugi mieszkaniec Ziemi miał umrzeć na czerniaka skóry.
Widać dzisiaj, że po 30 latach ta narracja jest identyczna, ale bardziej wyrafinowana. Walczy się z naturalnymi zjawiskami, które mają miejsce - ze zmianami klimatycznymi. Jak świat
W latach 90. popularna była dziura ozonowa i kwaśne deszcze. W Świecie Nauki i innych popularnonaukowych czasopismach pisano poważnie, że będziemy żyć pod kopułami, bo z nieba za 10 lat będzie leciał kwas. Co drugi mieszkaniec Ziemi miał umrzeć na czerniaka skóry.
Widać dzisiaj, że po 30 latach ta narracja jest identyczna, ale bardziej wyrafinowana. Walczy się z naturalnymi zjawiskami, które mają miejsce - ze zmianami klimatycznymi. Jak świat
Przepraszam publicznie @Niemamwiedzy - myliłem się w tym wpisie:
https://www.wykop.pl/wpis/69499697/wolski-wolskiowojnie-obowiazkowecwiczeniawojskowe-/
Wygląda na to że tak jak @Kqr80 pisał tutaj:
https://www.wykop.pl/wpis/69479651/widzialem-ze-pojawila-sie-dyskusja-z-wolskiowojnie/
faktycznie posiadanie dziecka <8 rż zwalnia z służby wojskowej i ćwiczeń o.O
Jestem tym mocno zaskoczony zważywszy na to co mi w WCR powiedzieli ale przyjmuję w takim razie że się myliłem i przepraszam @Niemamwiedzy za mój poprzedni wpis.
Natomiast w tej sprawie zadzwonię do CWCR i poproszę o komentarz jak to jest że w ustawie jest A a mówi się komuś B.
A tak jak napisałem na początku to samo wcr ale inna osoba do której zadzwoniłeś, po 2 minutowej rozmowie i przedstawieniu konkretnych argumentów miało już nieco inne stanowisko i mniej stanowcze odnośnie obowiązku.
Wiele zależy od tego co powiesz i jak ukształtujesz stan faktyczny.
Jak w każdej sprawie administracyjnego stosowania prawa etap subsumpcji jest zdeterminowany jakością etapu ustalania stanu faktycznego i ustaleń poczynionych w ramach tego etapu.
@wolskiowojnie: to wynika z samej konstrukcji przepisu...
@wolskiowojnie: ...
Zadania dla wypoków: proszę rozważyć, czy przy telefonie w jakiejś niskiej randze instytucji publicznej siedzi radca prawny czy jakiś referent za minimalną? Po wykonaniu analizy
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
- Jak wykopki dostały "zaproszenia" do obowiązkowych ćwiczeń - stwierdziłeś, że to "fejur"
- Jak wykopki tłumaczą konsekwencje takich ćwiczeń dla sektora małych i średnich przedsiębiorstw - wyzywasz od "książąt"
- Jak rozmawiałeś z wojskowym na temat ćwiczeń to twierdziłeś, że są na 30dni - wojskowy szybko ci to wytłumaczył, że nawet do 90 dni
- Jak wykopki (w tym ja) tłumaczą
Bo rozumiem, że mimo, że jesteś zwolniony z przymusu to nadal możesz zgłosić się jako ochotnik, no bo wiesz warto by było gdyby twoja postawa i działania szły za twymi słowami :)