Aktywne Wpisy
Amatorro +213
jegertilbake +218
Po tym jak sie zrobil hype na frytkownice beztluszczowe do ktorych bylem sceptycznie nastawiony stwierdzilem, ze jednak dokonam zakupu, bo nadarzyla sie dobra okazja kupic Ninja AF400 wiec raczej gorna polka jesli chodzi o tego typu sprzet.
Po 3 tygodniach korzystania jestem juz gotowy ocenic uzytecznosc tego typu urzadzenia i porownac wzgledem zwyklego piekarnika:
Na plus dla airfryera:
+ Ten model nie wymaga nagrzewania, moge wlozyc zarcie i bardzo szybko nabiera temp
Po 3 tygodniach korzystania jestem juz gotowy ocenic uzytecznosc tego typu urzadzenia i porownac wzgledem zwyklego piekarnika:
Na plus dla airfryera:
+ Ten model nie wymaga nagrzewania, moge wlozyc zarcie i bardzo szybko nabiera temp
Używacie do pieczenia mat silikonowych, teflonowych?
Bo tne zawsze papier a rzuciły mi sie w oczy kiedys takie na ali (no na alledrogo tez tyle ze to samo 3 razy drozej). Jak to z funkcjonalnoscia tego?
Obstawiam ze asoekt zdrowotny tez ma zwolennikow i prseciwnikow
Widze ze sa teflonowe teraz chyba w większości
Tutaj też miałbym opory
Bo do chlebów to mam formy, garnki. Tu bardziej myślę o wyhodzie - pieczone warzywa, jakies gallete, ryba, jakies inne wymyślanki mączne, teraz np pierniki itd itp
Zamieniłem papier na matę i już do papieru nie wracam. Łatwa w utrzymaniu czystości, nic nie przywiera. I papier w poerwszej chwili próbuje zwijąć się w rulon a mata leży od razu płasko.
@niemaszkonta
Kobieta kupila mate teflonową. Byłem sceptyczny, zerknąłem na opakowanie a tam, że nie nadaje sie do kontaktu z żywnością. Leży w półce i nigdy nie użyłem.
Kupiłem w lidlu takie dwie matki ale silikonowe. Ogólnie git, praktycznie na tym pieczemy, nie przykleja sie nic, w zmywarce sie myje. Zadowolony jestem. Minusem jest to ze jest z 2 cm mniejsza niż, zwykly papier przez co i tak blacha sie brudzi.