Aktywne Wpisy

Koobik +5
Szanowna nocna brać, mam trudny temat do rozgryzienia.
DZIENNA NIE MOZE KOMENTOWAĆ
#psiarnia #policja #problemypierwszegoswiata
Niecałe
DZIENNA NIE MOZE KOMENTOWAĆ
#psiarnia #policja #problemypierwszegoswiata
Niecałe

Tyfus +2
Cena za wniesienie płytek gresowych (samo wniesienie) na 2 piętro z windą 1000kg za 700 PLN to jest scam czy uczciwa cena?
Większość płytek będzie w paczkach ich waga około 40 kg. Największe płytki 120x120 7 sztuk.
#transport
Większość płytek będzie w paczkach ich waga około 40 kg. Największe płytki 120x120 7 sztuk.
#transport
Od początku roku meczę się ze stałym zmęczeniem i mgłą mózgową i już nie wiem co dalej robić. Jak zjem to czuje wzrost zmęczenia, a jak głoduje to robi mi się lepiej. Poza tym wzdęcia, bekanie, gazy, czyli klasycznie.
Przed chorobą była słaba dieta, zaparcia, toaleta średnio co 3 dni, ale czasami i 5.
Test SIBO oddechowy wodór+metan negatywny - flatline. Z badań tylko gastroskopia wykazała lekkie zapalenie żołądka, ale to bardziej objaw niż przyczyna, bólu żołądka nie ma h.pylori negatywny.
Z leczenia
- Zmiana diety pomogła na zaparcia, więcej błonnika i wizyty na tronie już codziennie, max co 2 dni, ale gazy i wzdęcia nadal mocno.
- Xifaxan nie pomógł.
- Po nim od razu zacząłem zioła przeciwbakteryjne (Olej Oregano, Neem, Alicyna i Berberyna) i trochę pomogły, jak pierwszy raz wziąłem to poczułem mocną poprawę (spadek zmęczenia). W kolejnych dniach już nie było takiego efektu wow, ale po dwóch tygodniach ziół wraz z probiotykiem prawie nie odczuwałem już zmęczenia po jedzeniu, z tym że ogólne zmęczenie, mgła mózgowa, wzdęcia i gazy nadal były i się nie zmieniały.
- Później miałem przygotowanie do badania - mocne środki przeczyszczające i po tym czyszczeniu po jedzeniu znowu jest mega zmęczenie, jakbym wypłukał wszystkie dobre bakterie które mi pomagały.
Nie wiem co dalej, do kogo się udać, co robić. Kończą mi się pomysły ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: comment_1670541387Z1rmxtYHZXYeym5gEtJcQY.jpg
PobierzMoje wyniki:
Insulina na czczo: 5,9 µIU/ml
Insulina po obciążeniu 75 g glukozy po 2 h: 76,7 µIU/ml
Glukoza na czczo:
Zrób sobie też spirometrię... Just in case (to tanie badanie)...
..
A może masz uczulenie pokarmowe?
B12 mam w sumie w normie
Witamina B12
388 pg/ml
187 - 883
Tak, mam wrażenie że jak biorę Vivomixx 450 to mam nasilone gazy. Brałem go przez miesiąc. Vivomixx 225 aktualnie mam w lodówce i biorę, jest może trochę lepiej ale też dość mocno. Sanprobi IBS brałem, ale miałem problem z zauważeniem efektów, może to normalne. O LGG nie słyszałem, poczytam.
Jestem świeżo po wizycie u Neurologa i mam już przepisany Neurovit, ale jeszcze nie
Mowa o dłuższej terapii probiotykami z uwzględnieniem weekendów, kiedy np. spożywa się napoje alkoholowe. Jakieś przeciwwskazania?