Wpis z mikrobloga

Ta całe #obowiazkowecwiczeniawojskowe są niezbyt jasne.

Myślę, że zdecydowanie bardziej sprawiedliwie będzie gdy do armii na ćwiczenia zostaną wcielene osoby posiadające nie tylko obywatelstwo a PESEL oraz korzystające z pomocy socjalnej czy wszelkich innych świadczeń.

Mężczyźni z #ukraina mieszkający w #polska już nie raz mówili i podkreślali jak bardzo są na wdzięczni za okazaną pomoc oraz wykazywali chęć integracji z naszym społeczeństwem. Często podkreslali, że gdy tylko będą mogli to odwdzięczą się nam za okazaną pomoc wiec myślę, iż te pierwsze 200k na próbę to właśnie może powinno iść z ich "puli"

Rozwiąże to wiele problemów:

-darmowe jedzenie w trakcie szkolenia
-przeszkolenie w przypadku potrzeby walki na Ukrainie
-integracja z Polską
-darmowa nauka języka
-wypłata pensji podczas szkolenia
-możliwość przeszkolenia w strukturach NATO
-oszczędności w kasie Rzeczpospolitej Polskiej (na jeden miesiąc zostanie wstrzymana spora część dopłat do mieszkań - 40 zł za dzień)

#wojsko #ukraina #obowiazkowecwiczeniawojskowe
Pobierz Caracas - Ta całe #obowiazkowecwiczeniawojskowe są niezbyt jasne.

Myślę, że zdecyd...
źródło: comment_1670520673RvNVyb6ZUW7c8A8WcCFdqz.jpg
  • 13
@Caracas: powiem ci tak - owszem, można zmienić, ale do tego nie dojdzie bo byłoby z tym za dużo problemów. Jak sobie wyobrażasz szkolenie takich ludzi? W WP nie wszyscy mówią w większych ilości języków niż angielski/niemiecki i to często raczej na średnim poziomie (chociaż są wyjątki). Komunikacja byłaby największym wyzwaniem, tak samo weryfikacja. Także pomysł z dupy niestety.