Wpis z mikrobloga

W tej sytuacji podoba mi się jednak ból tych osób, które mnie wyzywały od ruskich onuc, kiedy pisałem, że Ukraina powinna dążyć do pokoju za wszelką cenę.
Lepszy zły pokój od dobrej wojny.
Tutaj jedynie 33 dni, co to jest? Nie można tego porównywać do czołgania się w okopie pod gradem pocisków artyleryjskich, odrywania jąder, straty przyjaciół.
Tutaj tylko miesiąc z życia wyjęty.
Ale te #!$%@? w rurkach(bo inaczej akurat ich nie potrafię określić), które twierdziły, że ukraińscy mężcyźni powinni walczyć aż do Moskwy, jakieś odszkodowania, rozbrojenia, nagle srają się o kilka tygodni ćwiczeń.
Wojna jest zła i tyle, podobnie jak niewolenie mężczyzn.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #afera #polska #pieklomezczyzn
  • 9
Bo nie powinna. Jak Rosjanie zaatakują Polskę to też im oddasz trzy-cztery województwa za pokój (który, umówmy się, pewnie i tak nie potrwa za długo)?

@TotalDisaster: Co innego obrona wolności, co innego dalsze żądania. Ja nie mówię o krytykowaniu Ukrainy za walkę o swoją wolność. Ja mówię o tych internetowych napinaczach co mówią granica z 2013, rozbiory Rosji, Putin przed Trybunał, rozbrojenie.
Nie bacząc czyimi rękami to będzie
@Fan_Morawieckiego: Ludzie się emocjonują i popadają ze skrajności w skrajność. Jak były pierwsze dni wojny to wszyscy w morowych nastrojach i że zaraz Kijów padnie (zresztą niewiele brakowało podobno), potem Ukraińcy zaczęli stawiać intensywny opór, zaczęły się pierwsze zwycięstwa i filmiki ośmieszające Rosjan to znowu było hurra że widzimy się w Moskwie. Oczywiście nam łatwo mówić bo dla nas to jest wygodna sytuacja, że sobie siedzimy w cieple w fotelu i
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Fan_Morawieckiego:

Ale te #!$%@? w rurkach(bo inaczej akurat ich nie potrafię określić), które twierdziły, że ukraińscy mężcyźni powinni walczyć aż do Moskwy, jakieś odszkodowania, rozbrojenia, nagle srają się o kilka tygodni ćwiczeń.

No, parę takich dzbanów jest co chcieli zarządzać ciałami Ukraińców, a teraz płaczą, ale to nie odbiera racji reszcie protestujących przeciwko niewolnictwu
No, parę takich dzbanów jest co chcieli zarządzać ciałami Ukraińców, a teraz płaczą, ale to nie odbiera racji reszcie protestujących przeciwko niewolnictwu

@Fracture: Ale ja jestem przeciw. Po prostu bawią mnie te dzbany
Co innego obrona wolności, co innego dalsze żądania. Ja nie mówię o krytykowaniu Ukrainy za walkę o swoją wolność. Ja mówię o tych internetowych napinaczach co mówią granica z 2013, rozbiory Rosji, Putin przed Trybunał, rozbrojenie.

Nie bacząc czyimi rękami to będzie

@Fan_Morawieckiego: Popierałabym negocjacje z rosją, gdyby nie fakt, że to nie ma najmniejszego sensu. rosja i tak znowu zaatakuje, tak jak zaatakowała po porozumieniach mińskich. Jakiekolwiek próby negocjacji to
Popierałabym negocjacje z rosją, gdyby nie fakt, że to nie ma najmniejszego sensu. rosja i tak znowu zaatakuje, tak jak zaatakowała po porozumieniach mińskich. Jakiekolwiek próby negocjacji to tylko gra na czas by zrobić kolejne, mocniejsze podejście.

@PomidorovaLova: Czas gra na niekorzyść Rosji
@Fan_Morawieckiego: Mylisz się. Czas zawsze będzie grał na korzyść rosji, o ile mowa tylko o niszczeniu Ukrainy. kreml to mafia posiadające w rękach największe państwo na świecie z ogromnymi zasobami i wsparciem innych totalitarnych reżimów. Choćby ludzie tak głodowali i byli zmuszani do pracy na rzecz destrukcyjnego reżimu, wojna będzie kontynuowana.