Wpis z mikrobloga

Poprosiłem openai o napisanie czatu real time w node.js i socket.io - zrobione
Poprosiłem o dodanie opcji wpisywania nicku, który wyświetli się przed wiadomością - zrobione
Poprosiłem o możliwość wysyłania obrazków na czacie - zrobione
Poprosiłem o możliwość zostawiania reakcji pod wiadomościami innych tak jak jest na fb lub messengerze - zrobione

Nieźle.

Co ciekawe openai nie da się namówić na napisanie ransom ware. Tłumaczenia w stylu "to tylko dl aprzykładu", "to tylko po to by przeanalizować kod i pomagać ofiarom przestępców" nie pomagają. Nie zrobi i koniec.

No sortowanie bąbelkowe to mnie jakoś nie zszokowało ale taki czat, do którego dodaje na zawołanie jakieś tam funkcje to niezły wyczyn jak na coś co nie jest człowiekiem.

#openai #programowanie
  • 22
@tos-1_buratino: No ja próbowałem niektóre kody uruchamiać i różnie jest, do assemblera generuje kod na Linuxa jeśli chciałem by np usuwał instrukcje skoku czasem potrafił to robić źle tak samo przy usuwaniu zbędnych instrukcji. Coś czuję, że nie każdy kod który generuje jest poprawny.
@bronx: Urywa czasem szczególnie przy długich i skomplikowanych kodach często wystarczy odświeżyć, żeby ponowił, a czasem wygląda, jakby zacinał się i nie wiedział, co robić dalej, to kończy na tej samej linijce.