Wpis z mikrobloga

Gdyby ktos chcial napisac ksiazke biznesowa to proponuje napisac o @IKEA_Polska jak w ciagu 2 lat zniszczyc reputacje marki. Ostatnie 3 kontakty z ta firma:

1. odwolana ekipa montazu kuchni - proponowana rekompensata 100zl i sam se szukaj ekipy
2. dostawa produktow do domu - godziny 08:00 - 20:00 - numeru do kuriera nie przekazemy. Czekaj w domu, kurier zadzwoni albo i nie (oczywisciej zadzwonil: "jestem")
3. wsparcie telefoniczne- u...przykro nam ze cos nie pasuje, czegos brakuje - ale nie jestesmy w stanie nic zrobic. Jako rekompensate proponujemy kupon na kawe.

#ikea #gorzkiezale
  • 12
@bylembordo:

Żadna tam reputacja nie jest zniszczona. To powszechna wiedza, że usługi w Ikea są na mega niskim poziomie i najwygodniej się tam kupuje samemu z własnym transportem i tak samo samemu to montując.

Sam miałem taką akcję, że mi blaty dopiero za chyba 3 czy 4 razem dowieźli, za każdym razem zero kontaktu, sam musiałem dzwonić i pytać czemu nikogo nie było.

Pozostaje płakać nad tym, że tak duże firmy
1. odwolana ekipa montazu kuchni - proponowana rekompensata 100zl i sam se szukaj ekipy

tu sie nie wypowiem bo nigdy nie korzystalem z takiej uslugi

2. dostawa produktow do domu - godziny 08:00 - 20:00 - numeru do kuriera nie przekazemy. Czekaj w domu, kurier zadzwoni albo i nie (oczywisciej zadzwonil: "jestem")

a to w Pl nie da sie wybrac konkretnej godziny dostawy? to prawda, numeru tez nie mialem ale kurier zawsze
że tak duże firmy nie chcą mieć własnego działu z transportem czy montażem a zamiast tego wolą brać zewnętrzne firmy,

@Murasame: kazdy korzysta z zewnetrznych firm, ale przy duzych gabarytach nie ma problemu z uzyskaniem numeru kuriera.
@Evzen_Huml:

a to w Pl nie da sie wybrac konkretnej godziny dostawy? to prawda, numeru tez nie mialem ale kurier zawsze dzwonil zeby potwierdzic godzine dostawy, raz mi sie zdarzylo ze dzwonil z pytaniem czy moze przyjechac wczesniej

Ja miałem dostawę na konkretny przedział czasowy, nie dostarczyli nawet tego samego dnia a co dopiero w podanych godzinach xD Zero kontaktu, sam musiałem dzownić do Ikea.

Jak się robi całe mieszkanie/dom i
@Murasame: sorry mi sie troche powalilo, nie konkretna godzine ale jakos chyba tak np: 8-10, 10-12 - cos w ten desen. az do 21 jesli dobrze pamietam. I tak chyba z godznine przed przyjazdem dzwonili zeby potwierdzic ze sie jest w domu
@Evzen_Huml: polecam wybrac sie do IKEI w Polsce - to naprawde jest dramat pod katem obslugi.

Pracowałem w tej firmie 7 lat najpierw jako specjalista potem jako menadżer. liczba wykonanych usług w 1 terminie jest między 98 a 99 procent Obsługa Klienta jest na bardzo wysokim poziomie w porównaniu z rynkiem.