Wpis z mikrobloga

Zawsze gdy mowa o obowiązkowej służbie wojskowej niechybnie przypomina mi się historia pewnego mirka. Nasz kolega trafił do wojska w jednym z ostatnich obowiązkowych poborów i na kompanii prawie od razu dostał ksywkę 'dentysta'.

Wiecie dlaczego?
Bo mył zęby dwa razy dziennie.

To tyle jeżeli chodzi o robienie z chłopców mężczyzn w wojsku.

#obowiazkowecwiczeniawojskowe #wojna #ukraina #wojsko
mroz3 - Zawsze gdy mowa o obowiązkowej służbie wojskowej niechybnie przypomina mi się...

źródło: comment_1670480770wCaDzgJOSgV3KKvQMiCrgF.jpg

Pobierz
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 135
@mroz3 to jest straszne. Niemożliwe wręcz. Niech Rosja nas zaatakuje i zabija wszystkich bo koleś dostał ksywę dentysta bo dbał o higienę. Matko ratuj!!! Co tam się #!$%@? dzieje w tym wojsku!!!!! Aaaaaaa
  • Odpowiedz
to jest straszne. Niemożliwe wręcz. Niech Rosja nas zaatakuje i zabija wszystkich bo koleś dostał ksywę dentysta bo dbał o higienę. Matko ratuj!!! Co tam się #!$%@? dzieje w tym wojsku!!!!! Aaaaaaa

@Fushnikov: Bo miesięczne szkolenie i wystrzelenie pewnie z 10 pocisków da Ci umiejętności aby walczyć z wojskiem zawodowym xdd
  • Odpowiedz
Mówisz o ruskim? tym zawodowym, które właśnie gryzie piach na Ukrainie ?xD

@WiesniakzPowolania: To tym bardziej pewnie ruskie nas teraz zaatakują i jest sens szkolenia xdd Za tyle lat ile ruskie wojsko będzie gotowe do ataku na NATO to my już bedziemy starymi dziadkami.
Nie bez powodu USA nie daje lepszego uzbrojenia Ukrainie bo chce wykończyć armię kacapską.
  • Odpowiedz
Nie oszukujmy się nikt w Europie nas nie lubi.

@Fushnikov: ale chyba nie aż tak, żeby wojsko wysyłać, szczególnie, że pewnie masz na myśli kraj również będący w UE, NATO, bo w pobliżu nie ma wiele innych, UA odpada, BY to druga RU, ale RU raczej nie masz na myśli, a szanse teraz są jedynie na paniczny atak przed ostatecznym upadkiem
  • Odpowiedz
To tym bardziej pewnie ruskie nas teraz zaatakują i jest sens szkolenia

@Yurakamisa: To jak z pasami bezpieczeństwa. Prawdopodobnie nigdy nie bedziesz miał wypadku ale pasy zapinasz za każdym razem. Na wszelki wypadek. Do tego jest efekt odstraszający- Mam do pokonania nie tylko 200 tys zawodowoców ale i milion poborowych. Lepiej nie atakować może.
  • Odpowiedz
To jak z pasami bezpieczeństwa. Prawdopodobnie nigdy nie bedziesz miał wypadku ale pasy zapinasz za każdym razem. Na wszelki wypadek.

@WiesniakzPowolania: Tylko wypadki zdarzają się codziennie.

Mam do pokonania nie tylko 200 tys
  • Odpowiedz
da Ci umiejętności aby walczyć z wojskiem zawodowym xdd

@Yurakamisa: akurat 80% sił zaangażowanych po obu stronach wojny na Ukrainie to nie są zawodowcy, tylko jacyś ludzie z przypadku, po szkoleniach.
  • Odpowiedz