Wpis z mikrobloga

Beka z Was. Ja tam chętnie bym sobie poszedł postrzelać przez miesiąc do tarczy żeby w razie czego wiedzieć jak strzelać do Ruska jak nie daj Boże zachce mu się wprowadzać Ruski mir u nas. Ja już ubrany to hasło powinno widnieć na banerach reklamowych wcrów w całej Polsce bo jakoś dziwnie tag #russiahateclub okazał się ciupciami które tylko szczekają przy budzie. Ubierajcie się więc bo ja już ubrany i gotowy poświęcić miesiąc czy trzy żeby móc wiedzieć jak bronić rodziny o domu przed ruską swołoczą.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
Pobierz Aquamen - Beka z Was. Ja tam chętnie bym sobie poszedł postrzelać przez miesiąc do ta...
źródło: comment_1670473536bXUdqrHcX7gmcxRXuIttBw.jpg
  • 128
@bocznica: jesteśmy w przededniu ewentualnej wojny. Powołanie to typowy PiS - zamiast trzymać się jak najbliżej sojuszników z Europy to się z nimi kłóci i nie przyjmuje obrony przeciwrakietowej nawet za darmo BO MY SOBIE SAMI PORADZIMY. Widzisz jakie to samo poradzenie jest - wysłanie mięsa armatniego na lecące rakiety. Obrona Polski będzie wyglądała tak jak wszystkie pisowskie inicjatywy - bezsensowna śmierć w imię hurra husaria.
@Aquamen: najbardziej w takich boomerskich tekstach bawi mnie obowiazkowycfragment o tym jak to cię naucza bronić rodziny xDDDD

Naucza cię obronić rodzine przed nocnym atakiem dronów?
Przed ostrzałem z artylerii?
Naucza cię jak obronić rodzine przed gwałtem zbiorowym dokonywanym przez 20 Mongołów? Pokonasz ich jak rambo łukiem w pojedynkę? Nie, bo będziesz robił za „siłe żywą” wysłaną na pewna smierć przez dowódcę w celu ochrony odwrotu cenniejszych jednostek.

Jak można być
@Aquamen: Chyba żartujesz. Wojsko jest w takiej samej dupie jak 5 czy 10 lat wstecz.
Reszta Twojej wypowiedzi to typowe argumentum ad personum.
Ja się tylko odniosłem do wypowiedzi
"chętnie bym sobie poszedł postrzelać przez miesiąc do tarczy"
@sztafet: Mylisz się Oskarku, ja zasypuję pod jedną pachę a pod drugą wkładam kostkę do WC... A moją psychą się nie martw tylko leć pastować swoje sandałki nim je zamienisz na kamasze.
@Aquamen: Wojsko jest zbyt biedne, żebyś sobie postrzelał z ostrej amunicji- co najwyżej najlepsi dostaną zaszczyt oddania 5-6 strzałów do tarczy z ostrej amunicji ostatniego dnia- doświadczenia kumpla, który był ochotnikiem.
Poza tym, żeby to było jakoś zorganizowane z sensem i przy uwzględnieniu wojny na Ukrainie- główną bronią są drony a strzelanie to tylko ogień zaporowy.