Aktywne Wpisy

mrocznegacie +738
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro po południu.
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
źródło: stuwa-wydaje-ja-jakbym-spuwal
Pobierz
Kk_1 +786
30 lat temu, w październiku 1994 roku, cztery filmy były puszczane równocześnie w kinach: Jurrasic Park, Forest Gump, Pulp Fiction i Skazany na Shawshank
Teraz nie na czasów( ͡° ʖ̯ ͡°)
#ciekawostki #film #kiedystobylo
Teraz nie na czasów( ͡° ʖ̯ ͡°)
#ciekawostki #film #kiedystobylo

https://tvn24.pl/polska/mon-powola-rezerwistow-na-cwiczenia-w-2023-roku-nawet-200-tysiecy-osob-w-tym-zolnierze-wot-i-osoby-ktore-nie-sluzyly-6404671
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
przecież już jest wszystko jasne, mogą wziąć każdego
Nie jest wszystko jasne, bo nie napisali, czy obowiązkowe ćwiczenia dotyczą osób, które nigdy nie były na ćwiczeniach wojskowych. I ja się odnoszę do informacji ze strony rządowej, a nie do TVN24.
"a także osób przeniesionych do rezerwy niebędących żołnierzami rezerwy"
dla mnie to jest zdanie klucz, ale mogę p-------ć głupoty... fajnie byłoby w końcu wiedzieć na czym stoimy
Czekam, aż wydadzą rozporządzenie do końca roku.
Czyli osoby co są w
Wiem, że jest to sformułowane na koniec; podobnie jest w art. 801 ust. 4 ustawy o obronie Ojczyzny. Tylko, że jest dopisane, że chodzi o osoby z przeszkoleniem wojskowym. Ten przepis określa, kto z dniem 23 kwietnia 2022 r. stał się żołnierzem PR.