Wpis z mikrobloga

@HumanBeing: Jeśli robisz zupę z makaronem na więcej niż jeden dzień, warto trzymać zupę i makaron oddzielnie w lodówce, ponieważ makaron może wchłonąć część płynu z zupy i stać się miękki i rozgotowany. W rezultacie, po podgrzaniu zupa może stracić na konsystencji i smaku. Trzymając makaron i zupę osobno, można uniknąć tego problemu i cieszyć się smaczną zupą z makaronem przez kilka dni.
@DOgi: a ja od siebie dodam, że najlepiej codziennie gotować świeży makaron. Nie rozumiem dlaczego większość ludzi musi koniecznie ugotować kilogram makaronu a potem #!$%@?ć go przez 3 dni. Cywilizowani ludzie gotują tyle ile potrzeba na dany posiłek, to tylko 10-15 minut i masz pyszny makaron zamiast obślizgłego gówna z lodówki
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@HumanBeing: nie szanuję ludzi, którzy gotują makaron "na zapas" i go później odgrzewają. I ile czasu w ten sposób można zaoszczędzić? Pół minuty na nalanie wody i wsypanie makaronu? ( _)