Aktywne Wpisy
finchharold +77
#psiarze #lidl
Ostatnio zauważyłem ze psiarze wchodzą z psami już do sklepów typu Żabka czy do piekarni. Nawet zdarza się w kawiarniach i restauracji. Ostatnio zwróciłem jednemu gościowi uwagę jak pies zaczął szczekać żeby wyszedł z tym psem to się burzył. Natomiast póki co w Lidlach czy biedronce jeszcze nie spotkałem psa, myślicie ze to kwestia czasu?
Ostatnio zauważyłem ze psiarze wchodzą z psami już do sklepów typu Żabka czy do piekarni. Nawet zdarza się w kawiarniach i restauracji. Ostatnio zwróciłem jednemu gościowi uwagę jak pies zaczął szczekać żeby wyszedł z tym psem to się burzył. Natomiast póki co w Lidlach czy biedronce jeszcze nie spotkałem psa, myślicie ze to kwestia czasu?

arkadi2020 +299
źródło: 1000005342
Pobierz

Drugie pytanie. plomba musi dotykać zęba ze wszystkich stron? czy może być też ścianką zęba?
Nie chce wyrywać 8 i tyle. A wszyscy dentyści na potęge mówią aby usuwać.
#stomatologia
W jaki sposób zakaża inne zęby, nigdy mi się to nie zdarzyło, a pierwszej młodości nie jestem.
Mam problem z jedną aby i prawdopodobnie mam ubytek albo się ukruszyła.
Ja bym Ci pomagała zdjęcie fotograficzne tej ósmeki jakbyś nie wierzył, że jest do wywalenia ¯\_(ツ)_/¯
Jak próchnica czyli ubytki na zębie gdzie w około jest zdrowe no to
Na resztę Ci jutro odpowiem, bo już nie myślę o tej porze.
Oki. Dobranoc ;)
To może zmień dentystkę, na taką której nie przerastają podstawy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak czy siak,
Ósemki są problematyczne bo często rosną krzywo (pod kątem) i ciężko
Co do samego usuwania to to się robi na jednej wizycie, zazwyczaj cię znieczulają, w międzyczasie robią pantomogram i jeden ząb na jednej wizycie, w przypadku górnych zazwyczaj L4 nie jest potrzebne, wazne żeby się nie przemęczać po usunięciu, nie schylać itd, z dolnymi zazwyczaj trochę ciężej, no chyba że będziesz miał powikłania no
Nigdy.
To skoro nikt Cię nigdy dokładnie nie zbadał, to obawiam się, że po pójściu do dobrego specjalisty, okaże się że masz wiele rzeczy do zrobienia.
A tak na dobrą sprawę to co tam może być do zrobienia poza tą 8 jedną skoro wszystko działa. Ta niewidoczna próchnica, czyli więcej wiercenia?
Choćby higienizacja (skaling i piaskowanie), dokładna diagnostyka z uwzględnieniem zgryzu, mięśni i stawów, a potem wymiana nieszczelnych wypełnień, usuwanie próchnicy, ewentualne usuwanie zębów, leczenie kanałowe, ortodontyczne i
@SkrytyZolw: Mi zawsze ten skaling myli się ze stalking :D więc mówię usuwanie kamienia. nie mogę tego zapamiętać, ale to chyba to samo? bo nawet jak w google wpisze to skaling=usuwanie kamienia
@SkrytyZolw: Chodzi o to że jest takie narzędzie które ma pomarańczową przesłonkę dla dentysty przykładasz punktowo do zęba i świeci światłem UV. Mój wniosek że to aby zabić bakterię światłem UV-C przed zalepieniem tego.
Ewentualnie ma związać jakiś klej czy coś, stąd jej się pytałem o co chodzi,