Wpis z mikrobloga

cześć, kolega z uk ma mi przywieźć iphone 12 Pro z blokadą icloud i rozbitym tyłem, czy opłaca się to robić w ogóle? i ile ewentualnie warto za niego zaplacić żeby się nie przejechać za mocno? #apple #android #telefony
#iphone
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szachmat1488: z blokadą iCloud, nie będąc właścicielem tego iCloud, to telefon nadaje się tylko do śmietnika albo na jakieś części, ewentualnie jako ciekawostka do zabawy.

nie odblokujesz go nie będąc właścicielem i żaden serwis bez dowodu zakupu Ci tego nie zrobi.

edit: w sumie nawet nie wiem czy serwisy są w stanie odblokowac nawet z dowodem zakupu
  • Odpowiedz
@Faley: ale może jakbym wymienił plytę głowną daloby się jeszcze korzystać z tego telefonu, biorąc pod uwagę ze telefon bym wyrwał od niego za przysłowiową flaszke to moze jednak warte zachodu? czy nie?
  • Odpowiedz
@r3pr3z3nt: kto powiedział ze "#!$%@?" ten koleś w swoim życiu sam zgubił i rozwalił z 10 telefonów w dodatku przeprowadzał się tylko w tym roku z 5 razy.. zdezelowany iphone przewraca mu sie w aucie od paru miesiecy.. oczywiście, prawdopodobnie 90% iphonów z blokadą to telefony kradzione. ale nie wszystkie
  • Odpowiedz
@szachmat1488: Ten telefon nie jest ani zgubiony, ani rozwalony, ma jakies 2 lata maks, wiec nowy kosztowal pewnie grubo ponad tysiaka. Rozne rzeczy sie dzieja, ale ciezko zakladac ze koles kupil telefon za ponad 1000€, zapomnial 4 cyfrowy pin, a jego twarz zmienila sie na tyle, ze nie moze go odblokowac twarza. Gdyby mial pin i dostepy, plus dostep do konta mail na ktore zakladal icloud, zadna blokada nie bylaby
  • Odpowiedz
@r3pr3z3nt: wypytam bo może on tego nie ogarnia w ogóle XD wiem tyle że z niego korzystał jakiś czas a potem kilka razy zle wpisał kod, zablokował go i już leżał pare miesiecy w aucie rozbity i zablokowany a iphony go wkurzają i wrócił do samsunga. to cała moja wiedza
  • Odpowiedz