@Snowdr0p: kruci, właśnie wolałem 145, ale na każdej rekrutacji w końcu pojawiał się jakiś gagatek z 6-8 lat expa, który miał zbliżone oczekiwania i wybierali jego bo więcej stażu ( ͡°ʖ̯͡°)
Ciężko Ci będzie jako Regular dostać więcej jak 170/h obecnie w kraju. Szukaj zagranicznych firm, będzie łatwiej o takie stawki bo firmy mają ostatnio parcie na frontendowców. Po nowym roku może być prościej bo dużo rekrutacji się otworzy
że feedback był pozytywny, ale trafili się bardziej doświadczeni kandydaci
@Piekny_Krolewicz: może przeszedłeś pozytywnie rozmowę, ale nie wywarłeś zaskoczenia twoimi umiejętnościami na rozmowie. Jak odpada się na etapie wyboru przez HRowe Julki to nawet nie ma co się przejmować. Jak przechodzisz do technicznej i ją rozdupisz to z doświadczenia wiem, że skille > lata expa, ale różnie bywa. Są firmy co mają bzika na punkcie cyferek. Złą firmę w skrócie miałeś.
@kuncfot: w dużym uproszczeniu to tak: fullstack (czyli frontend + backend) - ogarnia to co dzieje się po stronie użytkownika, jak i serwera TS/JS = typescript, javascript. Bardzo podobne do siebie języki programowania, mające jednak kluczowe różnice. Używane głownie przy tworzeniu aplikacji internetowych. React/Node = frameworki, czyli takie "szkielety" do tworzenia aplikacji ułatwiające robote programistom, dodające rózne funkcjonalności i kilka innych.
Aplikuj dalej i sie cos znajdzie
@Piekny_Krolewicz: może przeszedłeś pozytywnie rozmowę, ale nie wywarłeś zaskoczenia twoimi umiejętnościami na rozmowie. Jak odpada się na etapie wyboru przez HRowe Julki to nawet nie ma co się przejmować. Jak przechodzisz do technicznej i ją rozdupisz to z doświadczenia wiem, że skille > lata expa, ale różnie bywa. Są firmy co mają bzika na punkcie cyferek. Złą firmę w skrócie miałeś.
@Piekny_Krolewicz: za h** Ci nie pomogę, ale rozwalają mnie takie pytania gdzie nie rozumiem ani słowa z tego waszego ha tfu programistycznego języka.
Także pozdrawiam i życzę 25k/mc, złodzieju :D i plusik na zachętę.
fullstack (czyli frontend + backend) - ogarnia to co dzieje się po stronie użytkownika, jak i serwera
TS/JS = typescript, javascript. Bardzo podobne do siebie języki programowania, mające jednak kluczowe różnice. Używane głownie przy tworzeniu aplikacji internetowych.
React/Node = frameworki, czyli takie "szkielety" do tworzenia aplikacji ułatwiające robote programistom, dodające rózne funkcjonalności i kilka innych.