Wpis z mikrobloga

Kupiłem grill elektryczny i mięso wychodzi strasznie suche. Jedynie jakieś udka z kurczaka są bardzo smaczne. Wołowina też słabo (ale miałem taką z lidla to pewnie dlatego xD). No i tosty też eleganckie. Ale nie po to wydałem 800 zł, żeby jeść samego kurczaka i tosty. Co robić? Jest jakiś sposób, żeby mięso było soczyste?

#dieta #gotowanie #grill
derton778 - Kupiłem grill elektryczny i mięso wychodzi strasznie suche. Jedynie jakie...

źródło: comment_1669649271aPYDNxGCE2DLREkCvNI3o7.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@derton778: a skalibrowales to i pozatym mieso powinno sie robic specjalistycznie zeby nie bylo suche a ty pewnie wkladasz i wciskasz temperature na mieso a to nie nie mieso trzeba robic z sztuką
  • Odpowiedz
@derton778: Dziwne mam OptiGrill Elite i steki wychodzą tak jak urządzenie wskazuje. Wiadomo inaczej robić stek na petelni i robić to z domykaniem por obracając stek a inaczej na grillu
  • Odpowiedz
przecież idea tego urządzenia polega na tym, aby nie było tłuste to co się robi chłopie


@Kasahara: Czyli to jest do tłustych rzeczy, żeby nie było tłuste xD? A chudego mięso raczej na tym nie zrobię?
  • Odpowiedz
@derton778: zwracaj uwagę przy zakupie wolowinki następnym razem. Patrz czy nie jest ciemno czerwona i na kolor tłuszczu jaki ma kolor, jeśli żółto brązowy pochodzi ze starszych zwierząt. Wolowinka lubi marynowanie wiec dodawaj do niej ocet balsamiczny lub winny albo nasmaruj mocnym alkoholem i na minimum godzinkę odstaw do lodowki i będzie pycha.
  • Odpowiedz
@derton778: no do tego to jest tak działa grillowanie, jeśli chcesz aby coś pozostało tłuste to np. w piekarniku pod przykryciem w jakimś pojemniku, aby robiło się w tym tłuszczu co wycieknie tak samo aby wody za dużo nie odparowało
  • Odpowiedz