Wpis z mikrobloga

@derton778: a skalibrowales to i pozatym mieso powinno sie robic specjalistycznie zeby nie bylo suche a ty pewnie wkladasz i wciskasz temperature na mieso a to nie nie mieso trzeba robic z sztuką
@derton778: Dziwne mam OptiGrill Elite i steki wychodzą tak jak urządzenie wskazuje. Wiadomo inaczej robić stek na petelni i robić to z domykaniem por obracając stek a inaczej na grillu
przecież idea tego urządzenia polega na tym, aby nie było tłuste to co się robi chłopie


@Kasahara: Czyli to jest do tłustych rzeczy, żeby nie było tłuste xD? A chudego mięso raczej na tym nie zrobię?
@derton778: zwracaj uwagę przy zakupie wolowinki następnym razem. Patrz czy nie jest ciemno czerwona i na kolor tłuszczu jaki ma kolor, jeśli żółto brązowy pochodzi ze starszych zwierząt. Wolowinka lubi marynowanie wiec dodawaj do niej ocet balsamiczny lub winny albo nasmaruj mocnym alkoholem i na minimum godzinkę odstaw do lodowki i będzie pycha.
@derton778: no do tego to jest tak działa grillowanie, jeśli chcesz aby coś pozostało tłuste to np. w piekarniku pod przykryciem w jakimś pojemniku, aby robiło się w tym tłuszczu co wycieknie tak samo aby wody za dużo nie odparowało