Jest na tym portalu (i ogólnie w kraju) dużo ludzi, którzy twierdzą, że jazda z prędkością poniżej dozwolonej maksymalnej to blokowanie/tamowanie ruchu (co wyszło przy okazji kolejnego wykopu z wyprzedzaniem poniżej maksymalnej prędkości). Mam prośbę do tego typu ludzi.
Poniżej macie nudny filmik z jazdą 80, 70, nawet 60 km/h na odcinku gdzie w większości obowiązuje 90 km/h. Możecie mi wskazać momenty, w których ten ruch został zablokowany? Będę wdzięczny bo naprawdę próbuję zrozumieć wasz tok myślenia.
@breathnoir: yyy, no przecież wszystko opisałem. ¯\_(ツ)_/¯
Masa ludzi na tym portalu uważa, że nie można jeździć poniżej górnego limitu prędkości bo jest to "blokowanie/tamowanie ruchu". No to wrzuciłem filmik z taką jazdą i pytam ich, w którym miejscu na tym filmie (jazdy z prędkością poniżej limitu) ruch został zablokowany.
@Krupier bo pewnie nie mają prawo jazdy czy tam auta. Jak ktoś jedzie 60 na 90 to go wyprzedzam i zapominam o jego istnieniu w większości przypadków. Wdawanie się w dyskusję na taki temat w takim miejscu nie ma sensu bo nie wiesz nawet z kim gadasz
@Krupier: mowa tam o jechaniu 110 na ograniczeniu 140. Przecież jak założysz przyczepkę do osobówki to już 80 możesz jechać. ( ͡°͜ʖ͡°) Więc w czym problem
@KosmicznyJanusz: no ogólnie tak, ale jak widzisz po screenie niektórym nawet jechanie 70 na 90. nie pasuje. 110 na 140 km/h to też nie jest wykroczenie przecież.
Przecież jak założysz przyczepkę do osobówki to już 80 możesz jechać. ( ͡°
Jak ktoś jedzie 60 na 90 to go wyprzedzam i zapominam o jego istnieniu w większości przypadków
Też tak robię, ale problem zaczyna się gdy jest duży ruch i nie ma jak wyprzedzić takiego przymulca bo z drugiej strony ciągle coś jedzie. W konsekwencji takie coś cię de facto zablokuje i musisz się za tym wlec.
@TestoDepot no zdarza się, życie w pigułce. Ale jak bardzo by mnie ktoś nie wkurzył na drodze to nie odwalam nic takiego tylko wyzywam kierowcę wewnątrz swojej puszki. A wkurzam się za kółkiem latwo
W konsekwencji takie coś cię de facto zablokuje i musisz się za tym wlec.
Tylko, że to, że ty czujesz się zablokowany (bo chcesz, ale nie możesz w tym momencie jechać szybciej) nie znaczy, że ruch w ogóle jest blokowany.
Dlatego wrzuciłem ten film. Załóżmy, że chcę jechać szybciej, ale dwa pojazdy przede mną jadą tyle ile widać czyli 60-70 km/h na 90. Czy blokują one w jakikolwiek sposób
Poniżej macie nudny filmik z jazdą 80, 70, nawet 60 km/h na odcinku gdzie w większości obowiązuje 90 km/h. Możecie mi wskazać momenty, w których ten ruch został zablokowany? Będę wdzięczny bo naprawdę próbuję zrozumieć wasz tok myślenia.
https://mega.nz/file/kiw2US7R#MB5O7ghHT6RemPyj7ho3ehJZF_BpBpuFfmOfIwzRn2w
#prawojazdy #polskiedrogi #polscykierowcy
Komentarz usunięty przez autora
Masa ludzi na tym portalu uważa, że nie można jeździć poniżej górnego limitu prędkości bo jest to "blokowanie/tamowanie ruchu". No to wrzuciłem filmik z taką jazdą i pytam ich, w którym miejscu na tym filmie (jazdy z prędkością poniżej limitu) ruch został zablokowany.
@Scutacarus: robię tak samo chyba, że akurat mi się nie chce to wtedy sobie pyrkam za nimi.
@Scutacarus: niby masz rację, ale ja to naiwny jestem i zawsze liczę na
Przecież jak założysz przyczepkę do osobówki to już 80 możesz jechać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więc w czym problem
@KosmicznyJanusz: no ogólnie tak, ale jak widzisz po screenie niektórym nawet jechanie 70 na 90. nie pasuje. 110 na 140 km/h to też nie jest wykroczenie przecież.
Też tak robię, ale problem zaczyna się gdy jest duży ruch i nie ma jak wyprzedzić takiego przymulca bo z drugiej strony ciągle coś jedzie. W konsekwencji takie coś cię de facto zablokuje i musisz się za tym wlec.
Tylko, że to, że ty czujesz się zablokowany (bo chcesz, ale nie możesz w tym momencie jechać szybciej) nie znaczy, że ruch w ogóle jest blokowany.
Dlatego wrzuciłem ten film. Załóżmy, że chcę jechać szybciej, ale dwa pojazdy przede mną jadą tyle ile widać czyli 60-70 km/h na 90. Czy blokują one w jakikolwiek sposób